Una gran varietat d'animals i mascotes segueixen la tradició de les populars 'beneïdes' per Sant Antoni a Palma.

Una gran varietat d'animals i mascotes segueixen la tradició de les populars 'beneïdes' per Sant Antoni a Palma.

PALMA, 17 de gener.

Centenars de persones amb les seves mascotes i animals de companyia han participat aquest dimecres a Palma en les tradicionals 'beneïdes' per Sant Antoni, complint així amb la tradició de cada 17 de gener de rebre la benedicció del seu patró.

La tradicional benedicció d'animals ha congregat una multitud de persones que han participat en la processó des de la Seu fins al carrer Sant Miquel, davant la capella de Sant Antoniet, on el rector de Santa Creu, Nadal Bernat, s'ha encarregat de beneir els animals a ritme de 'xeremia'. Abans, la Banda Municipal també ha participat en el desfilament.

Els gossos de totes les races i edats han estat els principals protagonistes de la primera benedicció en la qual, en virtut de la nova llei de benestar animal, no s'ha permès la participació d'animals exòtics.

Així, a més dels cans, entre els animals que s'han acostat a rebre la benedicció del sant protector s'ha vist algun gat, portat pel seu propietari o en transportí. Entre ells, habituals de l'acte que s'apropen cada any a rebre la benedicció.

També han desfilat davant la capella de Sant Antoniet les àligues i falcons de l'Associació de Falconeria Balear.

Els primers a rebre la benedicció han estat els cavalls de la Policia Local de Palma, que han obert el desfilament, en el qual també han participat voluntaris de Son Reus per promoure l'adopció.

A més dels veïns i curiosos, han participat el grup cínic de la Guàrdia Civil, gossos de la Unitat Canina de la Policia Local de Palma, cans guia de l'ONCE i dressats de Bombers de Mallorca.

Abans de la benedicció, l'alcalde de Palma, Jaume Martínez, ha destacat l'arrelament de la festa de Sant Antoni i les 'beneïdes' a Palma, precisament en la setmana que 'Ciutat' celebra el seu patró, Sant Sebastià. El primer edil ha animat la ciutadania a seguir gaudint d'aquest acte popular.

Preguntat pel fet que aquest dissabte, dia del patró de Palma, no hagi estat declarat festiu, Martínez ha recordat que totes les forces polítiques van acordar, en el moment d'escollir els festius locals entre el 26 de desembre o el 20 de gener, optar per la Segona Festa.

Tags

Categoría

Illes Balears