• dilluns 3 d'octubre del 2022

Una onada de calor de rècord dóna pas a xàfecs i una baixada de les temperatures

img

PALMA, 16 Ago.

Una onada de calor de rècord dóna pas a xàfecs i una baixada de temperatures per als propers dies, amb tempestes per a aquest dijous.

Segons ha detallat Agència Estatal de Metereologia (Aemet), es confirma que l'onada de calor "ja s'ha acabat" a causa de la "baixada important" de les temperatures” i la tornada a unes temperatures “normals” per a aquest època de l'any. Respecte a aquest dimarts, les temperatures baixaran ja fins als 34 o 35 graus de màxima i amb intervals de núvols baixes que s'aniran dissipant durant el transcurs del dia.

"Dissabte passat es van arribar a registrar els 40 graus a Mallorca, els 41,7 graus a Eivissa i els 44,5 graus a Formentera. Tot un rècord de temperatures mai registrat per l'Aemet a Balears”, ha emfatitzat Miquel Gili, de l'Aemet.

Per la seva banda, per aquest dimecres i dijous es preveu una inestabilització amb més nuvolositat i, sobre tot per aquest dijous, es produiran ruixats acompanyats ocasionalment per tempestes. Les temperatures màximes baixaran dels 30 graus.

A continuació, divendres el temps tornarà a estabilitzar-se amb temperatures entre els 30 i els 32 graus de temperatura màxima, intervals poc ennuvolats i algun ruixat ocasional a la tarda.

Finalment, el cap de setmana es preveu estable, poc ennuvolat i temperatures de fins a 32 o 34 graus al pic màxim.

XOX