Notícies Balears.

Notícies Balears.

Una turista agredida sexualment a Magaluf: "No sé què hauria passat si no haguessin aparegut les llums de la Policia".

Una turista agredida sexualment a Magaluf:

Dos joves s'enfronten a 37 anys de presó per atracar i violar a la turista i agredir als policies que els van detenir

PALMA, 16 Maig.

Una turista britànica ha relatat aquest dijous, a l'Audiència Provincial de les Illes Balears, com va ser víctima d'un atracament i agressió sexual per part de dos joves a Magaluf (Mallorca), agressió que es va veure interrompuda per l'arribada fortuïta d'una patrulla de Policia Local. "No sé què hauria passat si no haguessin aparegut les llums de la Policia", ha expressat.

Al banc dels acusats seuen dos joves de 20 i 25 anys, acusats també d'agredir i amenaçar als policies que els van detenir. La Fiscalia demana per al primer dels acusats una condemna de 17 anys i mig de presó, i per a l'altre, una pena de 20 anys de presó, per delictes de robatori amb violència, agressió sexual, lesions, resistència i atemptat contra agents de l'autoritat i amenaces.

L'incident va tenir lloc una matinada de març de 2023. La dona ha explicat que es trobava de vacances a Mallorca i aquella nit havia anat a un bar de copes de Magaluf. Va sortir per trucar a un familiar a Anglaterra, i com a la zona del local hi havia molta soroll, es va allunyar una mica.

Aleshores, es va trobar amb els dos joves, que l'abordaren per davant i per darrere. Segons la víctima, un d'ells li va tapar la boca i la va arrossegar cap a una zona poc concorreguda, i mentre es la portaven li anaven llevant joies, el rellotge i el seu telèfon, que continuava amb la trucada en marxa --el familiar amb qui parlava la va sentir cridar demanant ajuda, i es va afanyar a prendre un vol a Mallorca--.

La víctima ha declarat que, a més de robar-li, els dos joves van començar a manosejar-la mentre li parlaven "en un anglès molt dolent". Li van trencar el vestit i li van realitzar tocaments a la zona genital. La víctima ha insistit que es va resistir en tot moment però la mantenien immobilitzada contra el terra: "Només volia treure-me'ls de sobre".

A preguntes de la fiscalia, la dona ha expressat que no sap si també pretenien violar-la: "No sé què hauria passat si no haguessin aparegut les llums de la Policia".

Es referia amb això a les llums blaves d'un cotxe patrulla de la Policia Local de Calvià que, fortuïtament, passava per allà en aquell moment. Segons la dona, en detectar el vehicle l'agressió es va interrompre i ella va aprofitar per alliberar-se.

Segons els agents, un dels acusats es va aixecar i va sortir al pas del vehicle i va començar a fer-los preguntes "que no tenien molt sentit": "Preguntar-nos l'hora, per exemple. Ens va semblar sospitós". Un dels acusats va intentar fugir però va ser interceptat després d'una persecució.

La víctima, d'altra banda, va intentar explicar als policies el que havia passat, però els agents no parlaven anglès. Amb gestos, finalment va aconseguir fer-los entendre que havia estat agredida sexualment. Segons els agents, quan van comunicar als joves la seva detenció, aquests van reaccionar amb violència i amenaces.

La Fiscalia també demana per als acusats una multa, així com una ordre d'allunyament en favor de la víctima, mesura de llibertat vigilada per vuit anys i inhabilitació per treballar amb menors. També planteja l'expulsió del territori nacional per a un d'ells, en situació irregular a Espanya.

A més, l'acusació pública reclama que se'ls obligui als acusats a indemnitzar la turista amb 16.000 euros per les seqüeles i danys morals, i a dos policies amb 104 i 1.100 euros per les lesions.