• dilluns 3 d'octubre del 2022

Una vintena de persones reclama a Palma justícia climàtica: "Treure's la corbata no n'hi ha prou"

img

La convocatòria instava a banyar-se a la font de les tortugues, però la instal·lació ha aparegut tancada

PALMA, 11 Ago.

Una vintena de persones han participat aquest dijous al centre de Palma en una protesta per reclamar justícia climàtica i advertir que a l'actual escenari "no n'hi haurà prou" ni amb les últimes mesures impulsades ni amb "treure's la corbata".

La protesta havia estat convocada per l'organització 'Rebel·lió i extinció' i animava fins i tot a banyar-se en la coneguda com a font de les tortugues de la plaça Joan Carles I que, tot i això, ha aparegut tancada, impedint així l'acció reivindicativa.

En tot cas, els manifestants han aparegut abillats amb para-sols, vestits de bany, ulleres de busseig i flotadors, simulant una jornada de platja.

Durant la protesta s'han corejat lemes reclamant justícia climàtica i l'aper tura de la democràcia així com consignes com "no n'hi ha prou amb declarar l'emergència climàtica", "les mesures actuals no són suficients" i "treure's la corbata no n'hi ha prou".

L'acció ha estat concebuda com una protesta "contra l'escalfament global i el sense sentit que alimenta les crisis energètica, climàtica i alimentària".

Els manifestants han advertit que mentre els incendis se segueixen registrant a Espanya ia Europa i les sequeres i les inundacions amenacen les collites, els beneficis de les companyies petrolieres i energètiques "són immorals".