Unes 1.400 persones reivindiquen a Palma el 31D i una Mallorca "més lliure i sobirana".

Unes 1.400 persones reivindiquen a Palma el 31D i una Mallorca

PALMA, 30 de desembre.

Unes 1.400 persones, segons xifres de la Delegació de Govern, es manifesten aquest dissabte a Palma reivindicant que la celebració de la Diada de Mallorca sigui el 31 de desembre i no el 12 de setembre, com ha acordat el Consell amb els vots a favor de PP i Vox i els vots en contra del PSIB, MÉS per Mallorca i El PI.

La manifestació d'aquest dissabte amb motiu de la Diada ha estat organitzada per la Plataforma 31D - Assemblea Sobiranista de Mallorca, Blanquerna, MÉS per Mallorca i el STEI - i per l'Esquerra Independentista de Mallorca.

Precisament, la portaveu de l'Esquerra Independentista de Mallorca, Sara Barceló, ha explicat que han convocat la manifestació amb motiu de la Diada sota el lema "per una Mallorca lliure i en català, som països catalans" en aquest context, que ha definit com "d'avanç de l'ideari espanyolista".

Davant d'això, Barceló ha fet una crida "a tot el conjunt del poble mallorquí" perquè "torni a sortir al carrer per defensar tots els drets nacionals, polítics i lingüístics".

A més, la portaveu de l'Esquerra Independentista de Mallorca ha instat als ciutadans a sortir als carrers "per reivindicar la independència, el socialisme i el feminisme".

Barceló s'ha mostrat totalment convençuda que la ciutadania respondrà perquè "la Diada de Mallorca té un gran arrelament popular, de fet es manté gràcies a això i no al suport institucional". Per això, ha incidit, "estic convençuda que els mallorquins i mallorquines sortiran avui als carrers per reivindicar una Mallorca més lliure i sobirana".

I, sobre el canvi de data de la Diada de Mallorca, ha conclòs que els sobiranistes reivindiquen "una Diada amb un contingut, una reivindicació política" davant del que defensen el PP i Vox, que és una "Diada imposada i que el que vol és un mallorquinisme regionalista i buit de contingut polític". "Front a això, nosaltres reivindiquem una Diada combativa, reivindicativa i que busqui de veritat la sobirania i la llibertat del conjunt del poble mallorquí".

La manifestació ha començat passades les 18.00 hores al Passeig del Born de Palma i està previst que acabi a la plaça del Tub de Ciutat, on es llegirà un manifest.

Aquest 2023, a diferència dels anys anteriors, la manifestació amb motiu de la Diada ha canviat de recorregut, a causa de les obres a la plaça d'Espanya i la ubicació del tradicional mercat de Nadal al parc de Ses Estacions, on solia acabar aquest acte.

Durant el recorregut, els assistents han corejat consignes com "independència" i "a l'escola en català" mostrant així també la seva oposició a l'acord assolit entre el PP i Vox per a l'aplicació a les Illes Balears de la lliure elecció de llengua a l'ensenyament.

.

Tags

Categoría

Illes Balears