Unes 1.500 persones participen a la 'Festa de la llum' a la Catedral de Mallorca.

Unes 1.500 persones participen a la 'Festa de la llum' a la Catedral de Mallorca.

PALMA, 11 Nov.

Unes 1.500 persones han participat aquest dissabte, a la Catedral de Mallorca, en la 'Festa de la llum', un efecte lumínic en el qual el rosari monumental que presideix l'altar major es projecta, amb tots els seus colors, sobre la part interna de la façana principal.

La Seu ha obert les seves portes a les 07.30 hores al públic. Tot i això, el fenomen també s'ha pogut seguir a través del canal de YouTube de la Catedral, "per a qui no pogués assistir, però estigués interessat".

Aquest dissabte, tot i que les núvols han afegit expectació, ja que només han deixat passar el sol per moments, el rosari que presideix l'altar major s'ha reflectit amb tots els seus colors i detalls, els 1.115 vidres que el componen, sobre la pantalla de pedra. Es tracta d'un fenomen molt singular que és possible gràcies a la conjunció d'una sèrie de factors, que no es donen en cap altra catedral d'Europa.

Els motius que produeixen l'efecte estan relacionats amb la construcció del temple sobre la mesquita que s'erigia en el mateix entorn, que va determinar la seva planta basilical, i va ser fabricada des del segle XIII fins a la dècada de 1630; i la combinació entre les dimensions de la nau central i la ubicació del rosari major que, amb un diàmetre de prop de 12 metres, fa que ambdues estructures estiguin perfectament alineades.

A més, la construcció de la façana principal va tenir lloc en tres etapes cronològiques, entre els segles XVI-XVII i XIX, i presenta dos frontals diferents, tant a l'interior com a l'exterior, marcant la ubicació actual del rosari vist des del mur interior.

També influeix el fet que la finalització del projecte d'instal·lació dels vitralls en tots els finestrals i òcus disponibles de la Catedral, va començar a finals del segle XIX i la seva última fase va coincidir amb les prescripcions litúrgiques del Concili Vaticà II, pel que, les condicions d'entrada de llum es mantenen estables des de 2010, quan es van acabar les obres de restauració del rosari major.

Tags

Categoría

Illes Balears