Unes 200 persones reben Valtonyc a Sineu (Mallorca).

Unes 200 persones reben Valtonyc a Sineu (Mallorca).

PALMA, 29 Oct.

Unes 200 persones han rebut aquest diumenge, a Sineu (Mallorca), a Valtònyc, qui ha arribat a la plaça del Fossar, prop de les 11.30 hores, acompanyat de familiars i amics.

A la seva arribada, entre un sonor aplaudiment, que ha durat uns minuts, el raper mallorquí ha estat acompanyat per un grup de 'xeremiers', que ha interpretat la tonada 'No em volem cap'.

Durant l'acte, hi ha hagut, a més, paraules de benvinguda, gloses i cançons en honor al raper mallorquí.

Valtonyc ha agraït aquesta rebuda i, davant dels presents, ha bromejat dient que "ell no aniria a cantar perquè no volia haver de tornar a marxar".

Posteriorment, i de manera ja més seriosa, ha reconegut que "la pitjor part de l'exili és pensar que et obliden, que estàs sol i que el que has viscut no ha servit per res". No obstant això, ha agraït, "no m'he sentit sol ni un dia".

"Des del principi he estat acompanyat, sempre tothom m'ha recolzat i ha estat al meu costat. Per sortir de l'estat espanyol, per creuar França, em van ajudar, per establir-me a Bèlgica, trobar un pis, moblar-lo, sempre m'han ajudat, amb petits detalls, que semblen insignificants però fan que avui estigui aquí i hagi pogut passar aquesta etapa i abraçar la meva família en llibertat", ha valorat.

En aquest sentit, ha assegurat que "la solidaritat és la millor arma que es té contra el poder, la repressió i els abusos". Per aquest motiu, i atenent a com, segons ell, "està avui Espanya, Europa i el món", ha demanat als presents "no ser indiferents davant les injustícies".

"Qualsevol mínima acció és important, de debò, des d'ajudar a muntar un moble a un exiliat, anar a un concert en contra de la guerra, enganxar una adhesiu en contra de la homofòbia i, fins i tot, votar a un partit que té un programa antifeixista i que defensa els col·lectius minoritaris. No siguis inoperant i mobilitza't sempre, només et demano això", ha afegit a més.

L'acte, al qual han assistit entre d'altres, el coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el president de l'entitat ecologista GOB, Amadeu Corbera, ha acabat amb crits dels assistents de "Mallorca independent, Valtònyc president" i "independència".

També s'ha cantat una versió adaptada de 'La Balanguera', himne de Mallorca, i altres càntics independentistes.

.

Categoría

Illes Balears