Unes 350 embarcacions al 72è Trofeu Ciutat de Palma de Vela infantil

Unes 350 embarcacions al 72è Trofeu Ciutat de Palma de Vela infantil

PALMA, 5 Des.

Un total de 347 embarcacions estaran presents a la 72a edició del Trofeu Ciutat de Palma de Vela infantil, que es celebrarà el 7 de desembre i constarà de quatre jornades.

En nota de premsa, l'Ajuntament ha informat que aquest dimecres es durà a terme el registre de participants i la reunió d'entrenadors. Els participants representen un total de 17 països com ara Letònia, Àustria, Hongria, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Suècia, Suïssa, Irlanda, Polònia, Portugal, Alemanya, Finlàndia, Estats Units, Dinamarca, França i Espanya.

Per la seva banda, la flota nacional estarà formada per esportistes de Galícia, Cantàbria, País Basc, Andalusia, València, Catalunya i les Balears.

La regidora de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat, Lourdes Roca, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat, durant la presentació, aquest dimarts, del Trofeu, la importància del mateix, una prova de vela base perquè "l'esport representa, en definitiva, la millor educació en valors que es pot inculcar als adults de demà i, des d'aquest punt de vista, l'exemple que representa la vela com a esport que combina tècnica, talent, preparació i sacrifici, resulta absolutament exemplar".

La representant municipal ha destacat també la tasca de promoció que realitza el Real Club Nàutic de Palma arreu del món "a l'hora de donar a conèixer les condicions naturals de la Badia de Palma, que s'ha convertit en el millor aparador de l'espai marítim" de la ciutat.

Per la seva banda, el comodor del Club Nàutic, Jorge Forteza, ha assegurat que el Ciutat de Palma "té una sèrie de característiques que el fan molt especial", sent la primera que "va néixer gairebé en paral·lel a la fundació del club".

"Parlem, per tant, d'un patrimoni esportiu i social d'aquesta ciutat", ha afegit el comodor, ressaltant com a altra singularitat del trofeu que "uneix institucionalment el Real Club Nàutic de Palma amb el seu Ajuntament".

El Trofeu Ciutat de Palma és la regata més antiga del Real Club Nàutic de Palma i la prova "decano" de l'esport balear. La seva primera edició data del 1950 (dos anys després de la inauguració del club) i des de llavors només ha faltat a la seva cita el 2020, a causa de les restriccions de la pandèmia.

En els seus orígens va ser una competició destinada a la classe Snipe, el vaixell que va contribuir a popularitzar la vela lleugera a Espanya. Fa més de dues dècades, però, el Ciutat de Palma va incorporar noves categories juvenils i infantils per adaptar-se als nous temps.

Des de l'edició de l'any passat, el Trofeu Ciutat de Palma és exclusiu de la classe Optimist, el vaixell d'iniciació amb més practicants a tot el món.

Una de les novetats importants dels últims anys és la incorporació d'una fase final, un format semblant al de la Copa del Rei de Vela, la finalitat del qual és fer que la competició sigui més emocionant, mantenint la incertesa sobre el guanyador fins a l'últim moment.

L'esport de la vela està supeditat al vent, de manera que no es pot saber a priori de quantes mànigues constarà el Trofeu Ciutat de Palma.

El nombre màxim de regates s'ha establert en 12 al llarg de quatre jornades. El descart del pitjor resultat es podrà dur a terme a partir de la cinquena prova.

El RCNP i l'Ajuntament de Palma han programat visites guiades al centre històric de Palma i sortides al mar per assistir a la competició, així com altres activitats lúdiques destinades als regatistes i als seus pares i familiars.

Tags

Categoría

Illes Balears