Uns 145 usuaris i 19 professionals de residències de l'IMAS reben aquest dilluns la vacunació combinada de grip i Covid.

Uns 145 usuaris i 19 professionals de residències de l'IMAS reben aquest dilluns la vacunació combinada de grip i Covid.

PALMA, 16 Oct.

Les residències de persones grans gestionades per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) Oms-Sant Miquel, a Palma, i Bartomeu Quetglas, a Felanitx, han estat les primeres on s'ha administrat aquest dilluns la vacunació combinada contra la grip i la Covid-19. En concret, uns 145 usuaris i 19 professionals sanitaris i sociosanitaris d'aquests centres han rebut la vacuna.

Segons ha informat el Consell de Mallorca en nota de premsa, al llarg de la setmana està previst que s'injecti a la resta de residències de la institució insular (Llar d'Ancians, La Bonanova, Son Caulelles i Huialfàs).

Cal recordar que, precisament, Oms-Sant Miquel va ser el centre on es va iniciar la primera ronda de vacunació contra la Covid-19 el desembre de 2020. L'edat mitjana de les persones usuàries d'aquesta residència és de 85 anys.

Des del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, es va acordar administrar aquesta dosi de reforç als usuaris i professionals de residències públiques i privades, persones grans de 60 anys i persones qualificades com a població de risc. Pel que fa a la protecció davant la Covid-19, s'han administrat dosis adaptades a les noves variants Ómicron (XBB1.5), seguint les recomanacions nacionals i internacionals.

Aquestes, igual que en ocasions anteriors, són assignades pel Ministeri a totes les comunitats autònomes i des de la Direcció General de Salut es distribueixen als diferents punts d'immunització.

El calendari de vacunació combinada contra la Covid i la grip estacional tant a les residències públiques com a les privades es prolongarà fins al divendres vinent.

En una setmana, el dia 23 d'octubre, tota la població general podrà accedir als centres de salut en la vacunació combinada que s'estendrà fins que finalitzi la temporada estacional de virus respiratoris.

.

Tags

Categoría

Illes Balears