Uns 20.000 alumnes cursaran aquest curs algun dels 113 cicles de FP a les Illes Balears.

Uns 20.000 alumnes cursaran aquest curs algun dels 113 cicles de FP a les Illes Balears.

PALMA, 22 Set.

Aproximadament 20.000 alumnes cursaran aquest curs algun dels 113 cicles de Formació Professional (FP) en els diferents centres de les Illes Balears, xifres similars a les de l'any passat.

Així ho ha comunicat el conseller d'Educació, Antoni Vera, aquest divendres en una roda de premsa, per explicar les dades de l'inici del curs de Formació Professional a les Balears, on ha celebrat la "total consolidació" d'aquests estudis i ha reafirmat el seu compromís i el de tot el Govern amb els mateixos, assegurant que "continuaran apostant properament per la implantació de més cicles formatius".

Vera s'ha compromès a més a fomentar la "col·laboració amb la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, de qui depenen els cursos de Formació Ocupacional" i a "simplificar el procés d'admissió en els cursos de FP el proper curs, mitjançant la modificació del decret d'escolarització".

En aquest sentit, el conseller ha volgut precisar que "no es poden donar xifres exactes d'alumnes que aquest curs realitzaran algun cicle de Formació Professional perquè el procés encara està obert".

Cal recordar que aquest dijous van sortir les llistes definitives d'acceptats d'aquest mes de setembre. Tanmateix, és possible que, a partir de la propera setmana, hi hagi places lliures, de persones acceptades que no s'han matriculat, que s'obriran a nous alumnes.

Actualment, a les Balears hi ha a disposició dels ciutadans interessats un total de 113 cicles formatius de 22 famílies, dels quals 17 són graus bàsics, 36 mitjans, 53 superiors i set cursos d'especialització.

La matrícula encara està oberta. El 26 de setembre s'obrirà l'últim termini d'adjudicació de places que queden i, durant el mes d'octubre, encara es podran matricular certificats de professionalitat.

El compromís de la Conselleria és que, una vegada tancats els terminis, "es faci una radiografia dels cicles formatius que han tingut més demanda, per conèixer quines són les necessitats que han quedat sense cobrir per a l'any vinent poder absorbir tota la demanda".

Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha parlat de com "dins de la Formació Professional hi ha una branca molt important que és la FP Ocupacional, que és la que es desenvolupa dins l'àmbit del SOIB i d'aquesta Conselleria".

Aquesta FP, ha explicat, "se centra en dos eixos principals que són, per una banda, la millora de la qualificació de professionals en actiu i, per l'altra, per a desocupats". Tot això, ha afegit, "a través del catàleg de qualificacions professionals a nivell nacional" que "permet establir itineraris formatius molt enfocats cap al món laboral, tant cerca d'ocupació com millora de les pròpies qualificacions professionals".

Com a novetat, Sáenz de San Pedro ha anunciat que "en els propis centres integrals de FP Ocupacional conviuran els dos models d'aquesta formació professional per buscar les seves sinergies".

.

Categoría

Illes Balears