UP demana la compareixença de Costa al Parlament i el PP diu que ja ha donat totes les explicacions.

UP demana la compareixença de Costa al Parlament i el PP diu que ja ha donat totes les explicacions.

Martas Carrió (MÉS per Mallorca): "Costa no va cometre un error, va decidir practicar el masclisme"

PALMA, 29 Nov.

La diputada de Unidas Podemos, Cristina Gómez, ha anunciat que sol·licitarà, amb el suport dels diputats de Més per Menorca, una sol·licitud de compareixença en comissió parlamentària del vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, en considerar que va cometre un "incompliment flagrant del codi ètic".

Ho ha explicat en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus en la qual, d'altra banda, el portaveu del PP, Sebastià Sagreras, ha rebutjat la necessitat de la compareixença argumentant que el portaveu de l'Executiu ja ha donat totes les explicacions al respecte.

"Cada vegada que el vicepresident ha obert la boca s'ha evidenciat més la seva actuació i s'ha compromès greument la seva responsabilitat", ha apuntat Gómez, que ha recordat que Antoni Costa va signar la seva adhesió al codi ètic.

PP i MÉS per Mallorca han rebutjat, encara que per motius diferents, la necessitat de la compareixença de Costa. Per part del PP, Sagreras ha insistit que Costa "humilment va reconèixer l'error i va actuar en consequència".

El portaveu 'popular' ha aprofitat per envalerir la figura d'Antoni Costa, a qui ha qualificat "com un dels gestors i polítics més brillants" insistint que "és un luxe tenir-lo al Govern". A més, ha conclòs, "és una bona persona, que és el més important".

Per la seva banda, la diputada ecosobiranista ha rebutjat la necessitat de compareixença admetent que Costa ja s'ha pronunciat. "Que doni les explicacions que vulgui, però el que ha de fer és dimitir", ha assenyalat.

Carrió ha qualificat el perdó de Costa de "infantilista i fals" i ha ressaltat que, al seu parer, el que va cometre el vicepresident no va ser un error. "Un error és servir cafè normal en lloc descafeïnat. Era coneixedor de l'agressió sexual i va voler premiar i arreglar la situació de Serra, que havia estat apartat de la UIB. Costa va practicar el pacte de silenci entre homes, va decidir practicar el masclisme".

En termes semblants s'ha pronunciat el portaveu adjunt del PSIB, Marc Pons, que ha afirmat que en el ple d'aquest dimarts el Govern va perdre l'oportunitat de presentar unes disculpes sinceres.

Pons ha insistit que Costa no pot seguir al Govern i ha lamentat que la presidenta Prohens no fos capaç de aclarir els dubtes sobre si coneixia o no els detalls de la contractació.

A més, segons el socialista, la situació que travessa Antoni Costa està generant un "col·lapse" i una "manca de direcció" en l'Executiu que desemboca, per exemple, en la mala gestió dels fons europeus i en la renúncia a projectes.

Tags

Categoría

Illes Balears