Urbanisme aprova la possibilitat d'adquirir places turístiques en edificis BIC o catalogats de Palma. Urbanisme aprova que es puguin adquirir places turístiques en edificis BIC o catalogats de Palma.

Urbanisme aprova la possibilitat d'adquirir places turístiques en edificis BIC o catalogats de Palma. 

Urbanisme aprova que es puguin adquirir places turístiques en edificis BIC o catalogats de Palma.

PALMA, 19 de gener.

La Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest divendres una proposta d'urgència del PP per permetre que es puguin adquirir i intercanviar places turístiques en edificis Bé d'Interès Cultural (BIC) o catalogats, cosa que, segons calculen, podrien afectar a mitjà centenar de places.

La proposta dels 'populars', a la qual Vox ha votat a favor, es debatrà en el proper ple de l'Ajuntament de Palma i preveu la derogació de la mesura que va adoptar el Consistori l'any passat, que prohibia que s'implantessin places turístiques en edificis BIC o catalogats, segons ha informat el departament d'Urbanisme a Europa Press.

La Llei 3/2022 de mesures urgents a la sostenibilitat i la circularitat de Balears permet suspendre la possibilitat d'adquirir places turístiques i d'intercanvi de places entre particulars. No obstant això, han indicat que la Llei permetia que es poguessin implantar places turístiques en edificis BIC o catalogats.

Aquesta darrera qüestió va ser a la qual l'Ajuntament va renunciar l'any passat i la que ara es vol recuperar. Així, han explicat que aquesta possibilitat afectaria a 50 places.

Tags

Categoría

Illes Balears