Notícies Balears.

Notícies Balears.

Valentia de mare arriba dissabte al Principal per tractar l'Holocaust amb humor i respecte.

Valentia de mare arriba dissabte al Principal per tractar l'Holocaust amb humor i respecte.

PALMA, 12 de gener.

La Sala Gran Teatre Principal de Palma acollirà aquest dissabte a les 20.00 hores la representació de l'obra del dramaturg hongarès George Tabori 'Coratge de mare', en la qual narra l'experiència de la seva mare, Elsa Tabori, per salvar-se de ser deportada a un camp d'extermini nazi durant la Segona Guerra Mundial, a través de l'humor i el respecte.

Es tracta d'una coproducció del Teatre Principal, Teatro de La Abadía de Madrid i la companyia Ur Teatro; que compta amb la direcció de Helena Pimenta i la interpretació de Carmen del Valle, Pedro Ponce, David Bueno, Sacha Tomé i el mallorquí Xavi Frau, segons ha explicat el Consell de Mallorca en un comunicat.

En aquesta obra, l'autor hongarès, "poc" conegut i representat a Espanya però amb una "extensa obra", tira de l'humor, i al mateix temps del respecte, per explicar l'Holocaust, a partir dels fets succeïts a la seva pròpia mare el 1944.

El director insular de Cultura, Guillem Ginard, ha presentat aquest divendres el muntatge teatral i ha expressat el seu "entusiasme" per acollir aquesta "significativa producció" al Teatre Principal.

"No només s'ofereix al públic una experiència teatral excepcional, sinó que també es contribueix a la difusió d'històries que conviden a reflexionar sobre la resiliència humana en temps d'adversitat", ha ressaltat.

'Coratge de mare' es va estrenar a Madrid al febrer de 2023, on va estar un mes en cartell al Teatro de La Abadía i va obtenir crítiques molt favorables de la premsa especialitzada. Ara, amb la seva arribada al Principal de Palma, s'obre la porta a una gira que portarà aquesta producció pels principals teatres d'Espanya.