Notícies Balears.

Notícies Balears.

Valtònyc, cantant progressista, demana perdó i accepta dos anys de presó per demanar "matar un guàrdia civil" en un concert.

Valtònyc, cantant progressista, demana perdó i accepta dos anys de presó per demanar

La seva defensa confia que la seva petició de suspensió de pena sigui estimada i espera no entrar a presó

SEVILLA, 21 Nov.

La Secció Setena de l'Audiència de Sevilla ha resolt aquest dimarts mitjançant un acord de conformitat entre les parts, el judici promogut contra el raper mallorquí José Miguel Arenas Beltrán, conegut com Valtònyc, per haver cridat al públic d'un concert que celebrava a Marinaleda a "matar a un puto guardia civil".

Com a fruit d'aquest acord de conformitat, l'inculpat ha reconegut els fets i la Fiscalia i l'acusació particular que exerceix l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), que reclamaven per a ell quatre anys de presó i una multa de 3.600 euros per un delicte de provocació per cometre un delicte d'atemptat i tres anys de presó en cas de ser apreciat un possible delicte d'amenaça agreujada; han modificat els seus escrits d'acusació reduint les seves peticions a dos anys de presó i el pagament de les costes, per un delicte d'amenaça greu amb l'agreujant de reincidència i la atenuant d'arrepentiment.

L'inculpat ha reconegut que "és veritat" que les seves paraules en aquell concert celebrat el 31 de març de 2018 a la localitat sevillana de Marinaleda van ser "de mal gust" i "desagradables" i ha admès que haguessin "molestiat", demanant públicament "perdó" per aquestes manifestacions.

Després de reconèixer aquests extrems i d'acceptar una pena de dos anys de presó, la seva defensa ha sol·licitat la suspensió d'aquesta pena de presó atès l'arrepentiment mostrat, els anys transcorreguts des dels fets i que José Miguel Arenas Beltrán "ja no és la mateixa persona" que en aquells moments, una sol·licitud de suspensió davant la qual la Fiscalia i l'AUGC no s'hi han oposat.

El tribunal ha resolt decidir sobre aquesta petició de suspensió de la pena de presó durant la fase d'execució de la sentència, manifestant que tindrà "en consideració" els arguments esgrimits per la defensa.

.