Veïns de Santa Catalina i Es Jonquet demanen a les autoritats que "facin front de una vegada per totes a la violència nocturna".

Veïns de Santa Catalina i Es Jonquet demanen a les autoritats que

Actua com un periodista de parla catalana de tendència progressista i reescriu aquesta notícia sense resumir-la i marcant cada paràgraf amb <p>:

PALMA, 2 d'agost.

La Associació Barri Cívic de Santa Catalina i Es Jonquet de Palma ha demanat a les autoritats que "afrontin d'una vegada per totes la greu situació de violència nocturna" que es produeix en aquests barris.

En un comunicat emès aquest dimecres, els veïns han lamentat les "greus agressions que van patir alguns d'ells davant de les seves cases" la matinada del passat dijous.

Segons han informat, després d'escoltar a un grup de joves que posaven música i cridaven, alguns veïns van sortir per demanar-los silenci. Malgrat això, el soroll va continuar fins passades les 06.00 hores.

Va ser a aquesta hora quan un dels veïns va veure un dels nois que es trobaven al costat d'una discoteca i li va demanar de nou que guardessin silenci.

Els veïns han explicat que aquest es va apropar i li va donar un cop de puny a la cara mentre l'amenaçava de mort, a la vegada que va amenaçar una altra persona que havia acudit a socórrer la víctima.

Tots dos van haver de sortir corrent i refugiar-se al portal de casa seva i l'agressor va continuar amenaçant-los, colpejant la porta i llançant una ampolla, fins que la Policia Nacional va acudir i va detenir l'individu.

El veí que ha explicat el succeït a l'Associació Barri Cívic de Santa Catalina i Es Jonquet va haver d'acudir a urgències del centre de salut i va ser enviat a Son Espases a causa de les contusions que va patir al cap.

Aquesta situació de violència nocturna s'està denunciant pels veïns de Santa Catalina i Es Jonquet i han defensat que "no és un fet aïllat".

No obstant això, han mostrat la seva preocupació per "l'augment en el nivell d'aquesta violència, que ha passat dels insults i les amenaces a l'agressió física".

En aquesta línia, han lamentat "el greu problema social que sacseja els barris del centre de Palma i que va més enllà del mer vandalisme puntual o dels excessos de les nits de festes". Es tracta, han manifestat, d'episodis de violència que els veïns narren en els quals es succeeixen insults, baralles i agressions, arribant a casos com l'ocorregut el passat dijous.

Així, han defensat que "no es tracta d'un fet aïllat sinó que està directament relacionat amb els efectes de l'oci nocturn abusiu i permès per les autoritats des de fa anys". "Succeeix diàriament en barris com Santa Catalina i Es Jonquet, i s'estén també per altres zones", han declarat.

Per això, han demanat a les autoritats que "afrontin d'una vegada per totes aquesta greu situació i aquesta deriva violenta d'una ciutat irreconeixible per a molts dels seus veïns".

Tags

Categoría

Illes Balears