Notícies Balears.

Notícies Balears.

Vera assegura a Vox que el pla d'elecció de llengua "s'executarà en la forma pactada". Vera assegura a Vox que el pla d'elecció de llengua "s'executarà en la forma pactada".

Vera assegura a Vox que el pla d'elecció de llengua

El conseller reprocha als socialistes el "fals catastrofisme del qual fan gala"

PALMA, 16 Abr.

El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha recordat al Grup Parlamentari Vox que el pla de lliure elecció de llengua "és fruit d'un acord entre forces polítiques" i ha assegurat que "s'executarà en la forma pactada".

"Des del moment en què es va anunciar es va recalcar la nota de voluntariat", ha dit el responsable del ram autonòmic durant el ple del Parlament, responent així a la pregunta formulada per la nova portaveu parlamentària de Vox, Manuela Cañadas, que ha qüestionat "com decidiran les famílies si no són preguntades en el moment d'inscripció" i ha considerat que es deixa "en mans de professors" la decisió dels pares en quant a la llengua.

Pel que fa això, el conseller ha insistit que les famílies podran triar lliurement "pel fet que el Govern compleix amb la paraula donada i amb els acords amb el seu grup".

"La lliure elecció de llengua serà una realitat aquest curs", ha enfatitzat Vera, recalcat que la seva Conselleria desplega el pla "en les línies mestres acordades i sempre amb respecte a la normativa".

Seguidament, la diputada socialista Amanda Fernández també ha preguntat al conseller pel "pla de segregació lingüística", a la qual Vera ha contestat que no pot respondre "a un pla que no existeix".

"Vostè es refereix al pla voluntari de lliure elecció de llengua", li ha recriminat el conseller.

En la rèplica, malgrat tot, la diputada ha insistit que es tracta d'un pla "de segregació", perquè "és un atac a llengua, un menyspreu, i trencarà consensos i la convivència dels centres".

Del seu costat, Vera ha recordat que han estat arribant a acords per implementar el pla "de la forma més òptima possible" i que l'han presentat en totes les meses que hi ha constituïdes.

També ha remarcat que han donat un termini d'al·legacions que ara s'estan incorporant, i ha reprochat al PSOE l'aprovació de la Lomloe, que sí és "excloent i segregadora". Així, ha demanat al PSIB que deixi "el fals catastrofisme del qual fan gala".