Notícies Balears.

Notícies Balears.

Vicent Roig (PP) és el nou alcalde de Sant Josep amb 10 vots a favor, 2 en contra i 9 abstencions.

Vicent Roig (PP) és el nou alcalde de Sant Josep amb 10 vots a favor, 2 en contra i 9 abstencions.

IBIZA, 17 Juny.

El candidat Vicent Roig (PP) s'ha proclamat aquest dissabte alcalde de Sant Josep de sa Talaia després de diversos mandats de govern progressista.

El anterior alcalde, Àngel Luis Guerrero (PSOE), va ser detingut aquest dimarts en un operatiu en el qual van ser detingudes altres cinc persones i que està relacionat amb projectes urbanístics. Guerrero va anunciar el dijous que renuncia al seu càrrec de regidor, donant-se de baixa com a militant del PSOE.

El PSOE no ha presentat candidatura a l'alcaldia, segons ha informat durant el ple la portaveu socialista Pilar Ribas.

El PP ha obtingut el suport dels seus 10 regidors. En la votació, hi ha hagut nou abstencions i dos vots en contra. Finalment, els dos regidors de Vox no han donat el seu suport al candidat del PP després de no haver tancat un acord per entrar al govern municipal, per la qual cosa Roig governarà en minoria.

En el seu discurs d'investidura, Roig - qui ha rebut el bastó de comandament del membre de la nova Corporació amb més edat - s'ha referit al moment actual, celebrant poder començar a treballar junts perquè "serà un govern de tots, sense distincions".

El nou alcalde ha dit que la seva voluntat de futur és ser un equip "obert" i "per a tothom", també "sensible" a les preocupacions i raonaments dels ciutadans. "L'accessibilitat serà una clau del nostre equip de govern", ha dit.

També ha anunciat que cada nucli del municipi tindrà un delegat, establint així canals de contacte directes.

Segons Roig, treballarà per aconseguir un govern "dialogant" i estable, fugint d'extremismes i no tolerarà actituds "prepotents ni arrogants".

"El repte és gran com qualsevol prova que un desafia per primera vegada", ha dit, demanant als veïns "unir-se en l'esforç col·lectiu" per afrontar els desafiaments que vénen per davant, construint una administració "transparent i honesta".

Entre altres coses, ha dit que aquesta legislatura han de ser realitat les noves normes urbanístiques o el pla d'ordenació, aconseguint també una solució definitiva per als veïns dels apartaments Don Pepe.