Notícies Balears.

Notícies Balears.

Vidal rebutja limitar preu lloguer i defensa augment oferta vivenda. Vidal descarta limitar el preu del lloguer i defensa l'augment de l'oferta de habitatges.

Vidal rebutja limitar preu lloguer i defensa augment oferta vivenda.

Vidal descarta limitar el preu del lloguer i defensa l'augment de l'oferta de habitatges.

MÉS per Mallorca i PSIB reclamen aplicar la Llei d'Habitatge per limitar el preu de l'habitatge.

PALMA, 5 Març.

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha descartat la possibilitat de limitar el preu de lloguer a les Illes Balears i ha insistit en què la seva aposta és que "florissi" l'oferta d'habitatge, donant seguretat als propietaris.

En el ple del Parlament d'aquest dimarts, la consellera ha subratllat que les experiències de la implementació de zones tensades han estat "un fracàs", després de ser preguntada pels diputats de MÉS per Mallorca i del PSIB, Ferran Rosa i Llorenç Pou, respectivament.

En aquesta línia, Vidal ha argumentat que des de la seva Conselleria insisteixen en les 100.000 vivendes que segons l'INE estan tancades, "perquè els propietaris no confien en els governs". Igualment, ha destacat que es crearà la figura d'habitatge assequible "incentivat des del Govern".

D'altra banda, Rosa i Pou han reclamat que s'apliqui la Llei d'Habitatge i declarar les Balears com a zona tensada per poder limitar el preu del lloguer. "Les Balears no són un territori on els qui s'esforcen deixen una casa a primera línia de mar als seus fills, sinó una terra on la gent es deixa la pell per pagar un lloguer i poder arribar a final de mes", ha apuntat l'ecosoberanista.

A més, el socialista ha defensat que existeixen informes internacionals que asseguren que "amb l'aplicació de zones tensades no es reduiria l'oferta". A més, Pou ha considerat que Vidal té "l'oportunitat per primera vegada de prendre una mesura que beneficiï la majoria".