Notícies Balears.

Notícies Balears.

Vidal (Sumar Més) indignat amb Armengol i la Mesa per impedir l'esmena del senador de Formentera.

Vidal (Sumar Més) indignat amb Armengol i la Mesa per impedir l'esmena del senador de Formentera.

PALMA, 18 de gener.

El diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, ha expressat aquest dijous la seva indignació amb la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i la Mesa per impedir la votació de l'esmena del seu grup perquè els canvis a la Constitució per eliminar el concepte de disminuït incloguessin també la petició del senador per Formentera.

En la seva intervenció a la Cambra baixa, Vidal ha criticat el veto d'Armengol a les esmenes a l'article 69.3 de la CE que reclamaven el senador per a la Pitiusa Menor.

Vicenç Vidal ha recordat que Formentera és l'única illa d'Espanya que no està representada a la Cambra alta i que la decisió "insensata" de PP i PSOE a la Mesa del Congrés "bloquejant unes esmenes a la reforma constitucional amb l'únic objectiu de no afrontar amb valentia el debat territorial impedeix posar fi a una discriminació històrica.

Per a Vidal, la Mesa, amb "la complicitat evident" de la presidenta Armengol, ha trencat un consens unànime i plural en defensa de la representació de Formentera al Senat.

Per tancar, l'ecosobiranista, que pateix una discapacitat visual greu, ha desitjat "que Formentera no hagi d'esperar 40 anys per veure esmenada la seva discriminació com els ciutadans amb discapacitat".