Vox demana ser tractat com un "soci real" si el PP vol aprovar els Pressupostos.

Vox demana ser tractat com un

Els d'Abascal insten al PP a renegociar les comptes autonòmiques i els acusen de presentar-les a les seves esquenes

PALMA, 14 des.

Vox ha demanat aquest dijous al PP ser tractat com un "soci real" si desitja que la propera setmana els pròxims Pressupostos autonòmics siguin aprovats i ha acusat als 'populars' de presentar unes comptes sense comptar amb la seva participació en el disseny.

En una roda de premsa al terme de la Comissió d'Hisenda i Pressupostos que ha d'emetre el dictamen, la portaveu de la formació al Parlament, Idoia Ribas, ha instat al PP a renegociar les parts que per les abstencions dels d'Abascal no han estat incorporades a les comptes autonòmiques si el PP les vol treure endavant.

"Per què ens diuen socis?", s'ha preguntat Ribas alhora que ha afegit que si el PP necessita un soci "haurà de tractar-los com a tal". La portaveu de Vox no ha aclarit si aquest missatge és una petició d'entrada a l'Executiu autonòmic i s'ha limitat a deixar en mans del PP la fórmula d'aquesta relació. "Si volen que les seves iniciatives surtin endavant hauran d'actuar en consequència", ha apuntat.

De moment, Vox es manté en l'abstenció a les comptes, situació que, avui per avui, seria insuficient perquè el Govern tiri endavant els Pressupostos del proper exercici i ha instat al PP a una nova negociació, tot i que ho ha fet advertint "que s'està negociant en els penals".

Tags

Categoría

Illes Balears