Notícies Balears.

Notícies Balears.

Vox demana una "reunió urgent" al PP al Consell per l'aprovació de la moció de MÉS sobre el català i la Casa Reial. Vox demana una "reunió urgent" al PP al Consell per l'aprovació de la moció de MÉS sobre el català i la Casa Reial.

Vox demana una

PALMA, 10 de maig.

El portaveu de VOX al Consell de Mallorca, Toni Gili, ha demanat aquest divendres una "reunió urgent" a la seva homòloga del PP, Núria Riera, després que el ple aprovara aquest dijous una moció de MÉS demanant al Rei Felip VI que retiri de manera immediata el títol de 'Reial' a l'Acadèmia de sa Llengo, que demani disculpes i reconegui la unitat lingüística del català.

El PP es va abstenir en aquest punt de la moció i va votar a favor d'altres parts del text, incloent reforçar el compromís amb el català com a llengua pròpia i demanar a la Casa Reial que consultés a la Universitat de les Illes Balears (UIB) la decisió de concedir el títol de 'Reial' a aquesta acadèmia.

Vox ha advertit al PP que la relació entre ambdós s'ha "resentit molt" amb una actuació que, per als d'Abascal, "no pot quedar en l'oblit". "Desconeixem què passarà", ha lliscat Gili.

El portaveu de Vox vol que "el PP doni explicacions" i que aclareix si "està amb la Casa Reial o amb els independentistes de MÉS per Mallorca": "Volem saber si el PP està amb la Constitució o amb qui volen trencar Espanya".

Per a Vox, l'abstenció del PP d'aquest dijous "és inexplicable i molt greu". "El PP ha donat ales a l'independentisme i als republicans. Lamentem profundament que el PP hagi permès que l'esquerra menystingui al Rei al Consell de Mallorca", ha dit Gili.

El portaveu de Vox ha lamentat que hagin estat ells "l'únic partit que ha recolzat al Rei" i ha recomanat al PP que faci "una important reflexió". "Instar el rei Felip VI a que demani disculpes i a que reconegui la unitat lingüística del català és un despropòsit", ha conclòs Gili.