"Vox Palma planteja al nou equip de govern de Cort 12 mesures urgents".

Vox Palma ha traslladat 12 "mesures urgents" al nou equip de govern a l'Ajuntament, segons ha informat aquest dilluns la formació en un comunicat.

Entre elles, es troba la de garantir la presencialitat en el servei al ciutadà, particularment en aquelles gestions que aquest ha de realitzar de manera obligatòria, perquè el Consistori "no pot ser un territori hostil o inaccessible per a aquells que el sostenen amb els seus impostos".

D'altra banda, han demanat modificar la normativa lingüística municipal perquè tots els ciutadans puguin dirigir-se i ser contestats en les dues llengües cooficials sense necessitat de petició prèvia, i que les publicacions de l'Ajuntament recullin aquesta "realitat bilingüe".

Així mateix, des de Vox Palma han sol·licitat una reducció d'impostos i taxes municipals; creació de l'oficina 'antiokupa' i d'assessorament per a arrendadors i arrendataris, a fi de facilitar el lloguer sota la premissa de la seguretat jurídica; ampliar les rutes i freqüències de l'EMT; abaratir els preus de la SMAP; normativa "més estricta" amb els patinets elèctrics, amb el corresponent "estricta" control de la seva velocitat i zones de trànsit, o iniciar l'increment de la plantilla de policies locals per arribar a 1.000 en quatre anys.

D'altra banda, la formació també ha interessat que s'implementi una brigada d'atenció immediata -màxim 72 hores- per a les incidències en matèria d'infraestructures municipals com mobiliari urbà, voreres o aceres.

També han reclamat posar en marxa un pla intensiu de neteja rotatori per juntes municipals i veïnals, que atengui la neteja de cada barri almenys dos vegades a l'any; eliminar els grafitis que "bruten" els carrers, començant pels que "atempten" contra la integritat del patrimoni històric de la ciutat, i eliminar les subvencions de "caràcter ideològic".

Categoría

Illes Balears