• dilluns 3 d'octubre del 2022

Yllanes aborda amb la vicepresidenta Teresa Ribera l'evolució de la transició energètica a Balears

img

Els mandataris han fet un seguiment de projectes ja implantats així com de les dades de penetració de renovables a les Illes

El vicepresident del Govern també s'ha reunit aquest dimarts amb el Secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa

PALMA, 5 Jul.

El vicepresident del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha abordat aquest dimarts amb la vicepresidenta tercera del Govern d'Espanya i Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, l'evolució de la transició energètica a les Balears.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en nota de premsa, el vicepresident del Govern i conseller, Juan Pedro Yllanes, s'ha reunit aquest dimarts amb la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, amb l'o objectiu d'abordar el seguiment de la Transició Energètica a Balears.

A la reunió també hi ha assistit el Director General d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava. Durant aquesta s'ha parlat de l'impuls que generaran els 233 milions adjudicats exclusivament per a la comunitat autònoma de les Balears.

Tant el Govern balear com el Govern de l'Estat han coincidit en la necessitat de continuar impulsant la penetració de les renovables per a seguir complint amb els objectius marcats per la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica de les Balears i continuar estudiant la possibilitat d'adaptar-los als marcats per Europa.

Davant d'això, han destacat que el Pla de Transició Energètica de les Balears (Piteib) disposa de més de 120 milions d'euros per accelerar la penetració de renovables.

Yllanes i Ribera també han aprofundit la necessitat de continuar reduint emissions mitjançant la generació renovable i reducció del funcionament de les centrals tèrmiques o canvi de combustibles menys contaminants, com la central de Maó, a Menorca.

Finalment, Govern balear i Govern del Estat s'han emplaçat a fer un seguiment d'execució de projectes així com de l'evolució de les dades de generació renovable.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica també s'ha reunit aquest dimarts amb el Secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa.

Segons ha explicat el mateix Yllanes en un missatge a Twitter, recollit per Europa Press, durant la reunió s'ha traslladat al secretari d'Estat la importància de la indústria per a Balears com a eix dinamitzador de la diversificació econòmica. A més, s'ha aconseguit el compromís de cerca de finançament de projectes industrials d'economia circular.