• dimecres 5 d'octubre del 2022

Yllanes celebra "la sensibilitat" del Govern amb les peticions de les CCAA per al pla de contingència

img

PALMA, 23 Set.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha celebrat aquest divendres "la sensibilitat" del Govern amb les peticions realitzades per les comunitats autònomes per a l'elaboració del pla de contingència, que serà presentat properament.

Així ho ha indicat Yllanes, en declaracions als mitjans, després de la Conferència Sectorial d'Energia d'aquest divendres, que ha estat presidida per la vicepresidenta del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

vicepresident balear ha recordat que "el problema energètic" per la guerra a Ucraïna "es planteja essencialment als països del nord i del centre d'Europa". "Ens ha comunicat el Ministeri que Espanya és probablement el país que està més ben situat per afrontar aquesta crisi energètica i, a més, amb capacitat fins i tot per tenir mecanismes de solidaritat amb la resta de països europeus", ha assenyalat.

Algunes de les propostes plantejades des de les Balears, centrades essencialment en els grans consumidors, són potenciar la utilització d'il·luminació de baix consum, la necessitat que grans consumidors tinguin un pla de gestió energètica o reduir l'IVA al 4% per a les instal·lacions d'autoconsum de particulars, administracions i entitats sense ànim de lucre.

"Estem absolutament convençuts que aquest pla de contingència, a més de preveure les grans línies per afrontar les crisis energètica, que estan centrades en el desenvolupament de renovables, l'estalvi i l'eficiència, i la fiscalitat, tindrà en compte les mesures que hem proposat des de les Balears”, ha conclòs. XOX