• divendres 30 de setembre del 2022

Yllanes confia en una resposta "favorable" a les plaques solars al mar perquè són d'"absoluta eficàcia"

img

PALMA, 27 juny.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, s'ha mostrat, aquest dilluns, confiat a obtenir una resposta "favorable" del Govern a la sol·licitud d'implantació de plaques solars al mar perquè són de "absoluta eficàcia" ".

A preguntes de periodistes, el vicepresident s'ha referit a la petició del Govern al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic perquè s'inclogui en el marc normatiu estatal per a les energies marines la implantació de plaques solars flotants.

Yllanes ha explicat que la petició ve avalada perquè des del Govern són “conscients” de la limitació del territori a les Balears. A més, ha subratllat que encara que pugui semblar una novetat, no ho és: "Està desenvolupat a molts països. No és una iniciativa pionera però és d'absoluta eficàcia contrastada".

D'aquesta manera, ha recalcat que la idea és aprofitar la instal·lació de parc eòlics perquè entre els espais dels molins, s'hi incloguin plataformes amb plaques solars aprofitant així l'energia de nit --que és quan més vent hi ha-- i la de dia --per a l'energia fotovoltaica--.

"Estem absolutament convençuts que el Ministeri serà favorable a aquesta petició per desenvolupar aquesta energia a les Illes", ha concretat, alhora que ha recordat que el projecte per instal·lar molins contempla que les àrees més favorables serien el canal de Mallorca-Menorca i al nord de Menorca, concretament a 20 quilòmetres de la costa.

Amb tot, ha asseverat que l'objectiu és “complementar la energia eòlica" i, per descomptat, seria en una zona limitada a la navegació n i els fondejos.