• divendres 30 de setembre del 2022

Yllanes valora l'impost a les grans elèctriques, però insisteix que "la mesura estrella" seria una empresa pública

img

PALMA, 12 Jul.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha celebrat l'anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, de crear un impost per a les grans empreses energètiques però ha insistit que “la mesura estrella” seria crear una empresa pública, com s'ha fet a Balears.

En declaracions a Europa Press, el vicepresident de l'Executiu autonòmic ha assenyalat, en tot cas, que aprovar impostos per a les elèctriques i els bancs que s'estan embutxacant "beneficis desmesurats" són "bones notícies".

Yllanes ha ressaltat que es tracta de propostes que van en sintonia amb les reclamacions que Unides Podem ha posat sobre la taula des de l'inici de la legislatura, encara que ha insistit a reclamar una empresa denergia p ública que, com a Balears, pugui abaratir la factura de les famílies, les empreses i l'Administració i prestant especial atenció als col·lectius vulnerables.

Sobre l'impost a la banca, ha argumentat que “ja era hora que el sector contribueixi i col·labori amb els esforços que fan tots els ciutadans".

Tot i això, el vicepresident del Govern ha reclamat la mateixa sensibilitat respecte a altres problemàtiques que afecten especialment les Balears, com l'accés a l'habitatge, per impulsar la "inajornable" llei d'habitatge