Notícies Balears.

Notícies Balears.

Acusat d'abusos a la seva fillastra assenyala motiu econòmic: "Li vaig dir que li tancaria el compte, 5 dies després em va denunciar".

Acusat d'abusos a la seva fillastra assenyala motiu econòmic:

PALMA, 24 de gener.

Un home acusat d'abusar sexualment de la seva fillastra a Palma s'ha defensat aquest dimecres davant un Tribunal de l'Audiència Provincial, desmentint els fets recollits a la denúncia i apuntant a un possible mòbil econòmic: "Li vaig dir que li llevava el compte [del banc], cinc dies després em va denunciar".

El judici s'ha celebrat a la Secció Primera de l'Audiència. La Fiscalia demana una pena de cinc anys de presó per al processat, així com una indemnització de 5.000 euros en favor de la víctima.

L'home ha negat en tot moment els abusos, que segons la denúncia haurien ocorregut quan la nena tenia al voltant de set anys, entre 2005 i 2007.

La denunciant va denunciar el 2021 que, en aquella època, degut al fet que tenia por per les nits, dormia en ocasions amb el seu padrastre, i que aquest va aprofitar aquests moments per sotmetre-la a tocaments.

Segons la jove, que ara té 26 anys, en una ocasió ell li va baixar la roba interior i va ejaculat a sobre d'ella. A partir d'aquí ella va dir a la seva mare que no volia tornar a dormir amb ell, però no li va explicar els abusos.

En l'interrogatori, l'home ha assegurat que la relació amb la seva fillastra era bona fins que va començar a negar-li diners perquè, segons ell, "se'ls gastava en drogues". L'acusat s'havia separat de la mare el 2016 però fins al 2021 havia seguit prestant a ambdues suport econòmic.

A més, durant aquests anys van continuar mantenint un contacte regular: "Va venir a la nostra casa moltes vegades, a dinar, a sopar, de visites, fins i tot es va quedar a dormir una o dues nits". De fet, es va assabentar que ella consumia marihuana en una d'aquestes visites: "Va venir a casa de la meva dona i es va fumar davant meu un porro".

Així mateix, el padrastre ha assenyalat que, quan ja no convivien i la denunciant era ja adulta, es va assabentar que la jove es publicitava a pàgines de webcam eròtica. "Li vaig enviar un missatge dient-li: 'He vist on ets ficada, i no m'he ficat mai a la teva vida, m'agradi o no el que estàs fent, només et demanaria que et tapessis la cara ja que aniràs a ser professora i et poden veure'", ha indicat en el judici.

Igualment, l'home ha indicat que costejava a la seva ex part de la hipoteca, l'assegurança mèdica de mare i filla i una paga mensual per aquesta, però mesos abans de la denúncia "veia on estava ficada i les seves amistats", ella li demanava "molt diners" i ell va començar a deixar de donar-los. "Fins que li vaig dir que li bescanviava el compte perquè no m'agradava com es comportava, cinc dies després em va denunciar", ha conclòs.

La víctima ha reconegut que ella li demanava diners i ell havia deixat de donar-los, tot i que ha dit no recordar aquella discussió en particular.

A més, ha explicat que va trigar tant de temps a denunciar perquè en un primer moment no va ser conscient del que havia passat i de la seva gravetat; i més tard, després de explicar-ho a la seva mare sent ja major d'edat, els seus familiars la van pressionar perquè no denunciés perquè necessitaven el suport econòmic del seu padrastre.

La mare ha corroborat que va demanar a la seva filla esperar a tenir una millor situació econòmica, tot i que ha matissat que l'home va deixar de pagar-los la hipoteca a l'arrel de la denúncia, i no al revés.

La denunciant també ha explicat davant del Tribunal que el seu padrastre li va instal·lar videojocs per a adults a l'ordinador, en la mateixa carpeta que contenia títols per a nens, i que va jugar a ells amb ella.

El 2020, abans de la denúncia, la jove va acudir a la Fundació RANA, especialitzada en abús sexual infantil, on va explicar que havia estat víctima de tocaments íntims per part del seu padrastre quan tenia set anys.

Una especialista de l'entitat ha destacat que la majoria de les víctimes guarden silenci durant molts anys i que de fet només un de cada deu víctimes surt a la llum els abusos quan encara estan ocorrent, segons les estadístiques.

La Fiscalia ha mantingut la seva petició de condemna. El judici ha quedat vist per a sentència.