Andratx fixa una edat mínima de 15 anys per als conductors de patinets i permet aparcar en garatges amb autorització.

Andratx fixa una edat mínima de 15 anys per als conductors de patinets i permet aparcar en garatges amb autorització.

PALMA, 25 de gener.

El ple de l'Ajuntament d'Andratx ha aprovat aquest dijous la nova ordenança de circulació del municipi, que entre d'altres mesures fixa una edat mínima de 15 anys per als usuaris de patinets elèctrics i permet aparcar davant de vads amb una autorització prèvia.

Segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa, l'última modificació de l'ordenança es va fer el 2007 i ara s'ha adaptat a la normativa vigent.

La nova ordenança introdueix altres obligacions per als vehicles de mobilitat personal, com el requisit de dur armilla reflectant. També estableix que l'ús d'aquests vehicles ha de ser unipersonal i la velocitat s'ha regulat entre sis i 26 quilòmetres per hora segons el tipus de via.

Pel que fa als vads, s'ha inclòs una nova regulació, batejada com a 'gare', que permet aparcar davant d'un vad prèvia autorització, amb l'objectiu de lliberar places d'aparcament al municipi. Per això, el vehicle i el conductor han d'estar empadronats en el domicili.

"Des del minut zero estem treballant en la lliberació i creació de noves places d'aparcament, ja que som conscients de la gran problemàtica que pateixen els nostres veïns", ha declarat l'alcaldessa, Estefanía Gonzalvo.

.

Tags

Categoría

Illes Balears