Notícies Balears.

Notícies Balears.

Baleares entrega el expedient de descertificació a la Audiència Nacional pel cas Koldo Illes Balears lliura a l'Audiència Nacional l'expedient de desacreditació per acreditar els perjudicis en el cas Koldo.

Baleares entrega el expedient de descertificació a la Audiència Nacional pel cas Koldo

Illes Balears lliura a l'Audiència Nacional l'expedient de desacreditació per acreditar els perjudicis en el cas Koldo.

El perjudici econòmic és evident. Pensem que l'Audiència Nacional reconsiderarà aquesta personació", ha declarat

PALMA, 8 Març.

El Servei de Salut de Balears (IbSalut), a través de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, ha entregat a l'Audiència Nacional l'expedient de desacreditació de la despesa de compra de mascaretes per "acreditar el perjudici" de la CCAA i "continuar amb la personació" del Govern com a part perjudicada en el cas que investiga la compra de mascaretes de protecció pel valor de 3,7 milions d'euros mitjançant l'empresa Solucions de Gestió.

Així ho ha anunciat aquest divendres el portaveu del Govern, Antoni Costa, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, després que el jutge rebutgi la personació de l'Executiu balear en el cas Koldo al considerar que, com les mascaretes fraudulentes es van pagar amb fons europeus, no existeix perjudici per a l'administració autonòmica.

Costa ha assenyalat que l'Executiu balear entén que "hi ha elements suficients" per dur a terme la personació i reclamar l'import total del contracte de la compra de mascaretes. Així, s'ha referit al tràmit iniciat per la seva Conselleria - Economia, Hisenda i Innovació -, un expedient de desacreditació de despesa que en la pràctica implica renunciar als fons. L'Executiu justifica aquesta actuació en el compliment de protocols de lluita contra el frau i normativa Feder.

A més, ha explicat que la desacreditació s'ha fet també per prevenir una potencial suspensió de fons per part de la UE. "Que espero que no passi", ha remarcat Costa. "El perjudici econòmic és evident i, en conseqüència, pensem que l'Audiència Nacional reconsiderarà aquesta personació de la Comunitat Autònoma en aquest cas", ha insistit.

"Demostrem que som clarament part perjudicada", ha argumentat, considerant que "seria incoherent que el Jutjat no donés la raó" a la Comunitat Autònoma i que, confien, "prendrà la decisió que Balears es pugui personar".