Balears estudiarà limitar vehicles de gasolina el 2030.

Balears estudiarà limitar vehicles de gasolina el 2030.

Tancar centrals tèrmiques i agilitzar les energies renovables i el transport verd, altres reptes

PALMA, 1 de Desembre.

El Govern balear estudiarà la possibilitat de limitar els cotxes de gasolina el 2030 per tal d'assolir l'objectiu de descarbonització total, dins del programa pel qual les Illes han estat seleccionades per la Comissió Europea.

Així ho han detallat aquest divendres en una roda de premsa el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i el director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu.

Segons han explicat, volen estudiar la viabilitat d'aplicar una limitació als vehicles de gasolina, i "si no és factible, veure fins on es pot arribar".

Tancar centrals tèrmiques i mesures per agilitzar les energies renovables i el transport verd són altres dels reptes que enfrontarà l'Executiu balear, juntament amb els operadors energètics i la resta d'organitzacions implicades en aquest projecte.

Sáenz de San Pedro ha expressat la seva "satisfacció" perquè la comissió hagi seleccionat Balears, a més d'uns altres 30 arxipèlags europeus per a aquest programa pilot, i amb el qual pretén donar "un impuls decidit a totes les polítiques de descarbonització i lluita contra el canvi climàtic".

((Hi haurà ampliació))

.

Tags

Categoría

Illes Balears