Notícies Balears.

Notícies Balears.

Ciutadans per Palestina es manifesten a Palma per exigir "sancions" i "boicot a Israel". Ciutadans per Palestina es manifesten a Palma per exigir "sancions" i "boicot a Israel".

Ciutadans per Palestina es manifesten a Palma per exigir

PALMA, 20 de gener.

L'entitat Ciutadans per Palestina ha convocat aquest dissabte una manifestació, que ha recorregut alguns dels principals carrers de Palma, com les Avingudes, Sant Miquel, la Rambla i passeig del Born, i en la qual els assistents --uns 1.200, segons xifres de la Policia-- han exigit "sancions" i "boicot a Israel".

El portaveu de Ciutadans per Palestina, Frederic Guillem, ha explicat que els motius pels quals s'ha convocat aquesta manifestació són principalment tres.

El primer d'aquests, ha explicat, és "defensar el legítim dret dels palestins a defensar-se davant d'una agressió sistemàtica i un genocidi que s'està perpetuant durant més de 75 anys".

El segon, ha continuat, "exigir al Govern d'Espanya que trenqui definitivament les relacions amb Israel", a més que "surti de l'OTAN" perquè, ha lamentat, "ens estan fent entrar en un conflicte al Mar Roig els mateixos suposats progressistes que ens estan abocant a una guerra més amb Iemen, que està solidaritzant-se amb Palestina".

El tercer i últim, ha conclòs, "és respectar la decisió legítima dels palestins de decidir el seu futur en pau, des del Riu Jordà fins al Mar Mediterrani; reconèixer el dret internacional d'autodeterminació del poble de Palestina".

La manifestació ha estat convocada en solidaritat amb altres mobilitzacions que han tingut lloc aquest mateix dissabte en diferents ciutats de la geografia espanyola.

A la manifestació a Palma, que ha començat a les 18.00 hores, a la plaça del Tub, han acudit el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, la consellera Rosa Cursach i la portaveu de MÉS a Cort, Neus Truyol.

El recorregut d'aquesta mobilització, durant la qual s'han sentit crits com "des del riu fins al mar Palestina llibertat", "no és una guerra és un genocidi", "on són, no se'n veuen, les sancions a Israel", "sionisme és racisme" o "boicot a Israel", ha finalitzat davant la Delegació de Govern, amb la lectura d'un manifest.