Consell de Mallorca i Bunyola acorden que l'empresa MAC Insular es faci càrrec de la neteja del polígon de ses Veles.

Consell de Mallorca i Bunyola acorden que l'empresa MAC Insular es faci càrrec de la neteja del polígon de ses Veles.

PALMA, 15 Gen. La empresa de gestió de residus de la construcció, demolició i voluminosos, MAC Insular, durà a terme la neteja dels enderrocs il·legals del polígon industrial de ses Veles amb la seva maquinària i personal, després de l'acord assolit entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Bunyola.

El pacte al qual han arribat ambdues institucions aquest dilluns també contempla que el Consistori, propietari del polígon, pagarà el tractament de la gestió dels enderrocs d'acord amb les tarifes actuals.

En una nota de premsa, el Consell ha indicat que el president de la institució insular, Llorenç Galmés, s'ha compromès a estudiar l'ampliació dels usos del polígon industrial de ses Veles, l'únic de tota Mallorca que només pot acollir empreses destinades a la gestió de residus, segons el Pla director sectorial de residus.

Galmés s'ha mostrat "satisfet" pel fet que totes les parts implicades hagin arribat a un acord i ha destacat que "amb diàleg i voluntat d'acord és possible arribar a un consens i solucionar un problema" que, en aquest cas, "afecta al municipi de Bunyola, però també a l'conjunt de Mallorca, ja que és un desastre ambiental".

A més, ha criticat que, avui dia, es produeixen "abocaments il·legals" al polígon industrial, per la qual cosa ha fet una crida a la "responsabilitat de tothom".

Al seu torn, el vicepresident segon i conseller insular de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha agraït al president Galmés "l'interès que ha tingut per resoldre aquesta problemàtica i ha afegit que en una setmana s'ha fet més que l'anterior equip de govern en vuit anys", ja que aquesta problemàtica és "heretada i es va arrossegar des de fa anys".

D'altra banda, l'alcalde de Bunyola, Joan Antoni Riera, ha explicat que ja hi ha tres denúncies per abocaments il·legals i que s'estan investigant dos casos més. A més, ha anunciat que el Consistori contractarà vigilants de seguretat i instal·larà càmeres per controlar i impedir que particulars i empreses llencin enderrocs de forma il·legal.

En la reunió en què s'ha arribat a l'acord també hi han estat presents la directora insular de Residus, Margalida Roig, i el director general de MAC Insular, José María Bauzá, al costat dels representants institucionals ja esmentats.

Tags

Categoría

Illes Balears