Notícies Balears.

Notícies Balears.

Demanen 29 anys de presó a un home acusat d'agressió sexual i detenció il·legal d'una menor de 14 anys a Palma.

Demanen 29 anys de presó a un home acusat d'agressió sexual i detenció il·legal d'una menor de 14 anys a Palma.

PALMA, 3 de març.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears celebrarà aquest proper dijous, 7 de març, a les 09.30 hores, la vista prèvia al judici contra un home acusat de, presumptament, haver agredit sexualment i detenir il·legalment a una menor de 14 anys, a Palma.

Segons l'escrit del fiscal, els fets es remunten a una tarda de data no determinada del mes de febrer o març de 2022, quan l'home va abordar a la plaça d'Espanya de Palma la menor de 14 anys, que s'havia escapat del domicili familiar, entaulant amb ella una conversa i convidant-la a que l'acompanyés al seu domicili, amb la excusa que en aquesta casa celebrava juntament amb uns amics l'aniversari del seu fill.

Al que sembla, un cop a la vivenda, quan la menor va descobrir la inexistència de la mencionada festa, i en intentar marxar, el processat va tancar la porta de l'habitació on estaven amb clau i agafant-la del cabell li va dir que no sortiria d'allà. Llavors, presumptament, l'home va agredir sexualment a la menor, malgrat els intents infructuosos d'aquesta per evitar-ho.

Posteriorment, segons afegeix l'escrit del fiscal, el processat va arrabassar el mòbil a la menor i el va apagar, no deixant sortir a aquesta de la vivenda fins a la matinada següent, que va obrir la porta tancada amb clau permetent que marxés dient-li repetidament que si explicava el succeït a algú les coses anirien malament.

El Ministeri Públic considera els fets constitutius d'un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys i un delicte de detenció il·legal. Així, pel primer delicte, demana per al processat, 12 anys de presó, altres deu de llibertat vigilada i ordre d'allunyament per un temps de 17 anys; mentre, pel segon, sol·licita 17 anys de presó i ordre d'allunyament per un temps de 20 anys.

A més, interessa que se li imposi la inhabilitació per a qualsevol professió o ofici que comporti contacte amb menors durant deu anys i que indemnitzi a la víctima en la quantitat de 120.000 euros per danys morals.