Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detenen a l'autor dels dos homicidis a Manacor i passa a disposició judicial.

Detenen a l'autor dels dos homicidis a Manacor i passa a disposició judicial.

PALMA, 1 de maig.

L'home detingut com a presumpte autor dels assassinats del seu germà gran i, probablement, de la seva mare --a l'espera de la confirmació de les proves de l'ADN-- ha passat aquest dimecres a disposició del jutjat de guàrdia de Manacor, tot i que roman ingressat al mòdul de Psiquiatria de Son Espases.

Així ho han confirmat fonts coneixedores del cas a Europa Press i ara serà el magistrat qui prengui la decisió de prolongar la detenció fins que consideri que l'arrestat es troba en plenes facultats per prendre-li declaració o si procedeix a prendre-la per videoconferència.

Cal recordar que l'home, d'origen espanyol i 49 anys d'edat, va ser detingut aquest dilluns per la Policia Nacional a Manacor, com a possible responsable de dos delictes d'homicidi.

Al voltant de les 09.00 hores, es va rebre una trucada al 091 en la qual s'alertava d'una cremada de restes en una finca situada en el terme municipal de Manacor, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

Una patrulla de seguretat ciutadana es va dirigir al lloc i es van endinsar en la finca, on van observar un foc i un home "enajenat". L'home, en adonar-se de la presència policial, va agafar un bidó de gasolina i una torxa artesanal, per atacar els agents i els va profèrir una sèrie d'amenaces.

Els policies van aconseguir neutralitzar-lo i van aconseguir reduir-lo per procedir a la seva detenció. Acte seguit, els policies van comprovar que hi havia foc en uns arbres que delimiten una part de la parcel·la i una foguera.

Els bombers es van personar al lloc, van apagar l'incendi i els policies van verificar que a la foguera hi havia els vestigis d'un cadàver ja cremat. A l'interior de la vivenda de la finca també van trobar el cos d'un home que resultava ser el germà gran del detingut.

Un cop comprovat l'incident, els agents van acordonar la zona i fins allà es van desplaçar agents de la Policia Judicial, la Policia Científica i del Grup d'Homicidis, que van assumir la investigació.

Els cadàvers presentaven senyals de violència i es van observar nombroses destrosses a la vivenda així com al cotxe propietat del detingut, pel que es va dur a terme una inspecció tècnic policial on es van recollir proves i evidències per a l'aclariment dels fets.

Els agents van poder identificar el cadàver de l'home, germà gran del detingut i que presentava una discapacitat intel·lectual. El cadàver cremat apunta que es tractaria de la mare --l'altra persona que convivia a la finca amb els dos homes--, però es haurà d'identificar mitjançant l'ADN. Aquest dijous es practicarà l'autòpsia dels cadàvers per especificar les causes de les morts.

Un cop finalitzades les investigacions, els agents van traslladar el detingut des de l'hospital de Manacor al mòdul de detinguts de l'hospital de referència a Palma, on es troba ingressat sota custòdia policial.

Un cop allà, els agents van informar al detingut dels seus drets com a presumpte autor de dos delictes d'homicidi i va prestar una primera declaració davant els agents. Un cop recavada tota la informació, proves, evidències i indicis, els agents van poder determinar una hipòtesi sobre el succeït, en la qual suposadament el detingut hauria patit un atac psicòtic que hauria provocat al•lucinacions i deliris.

A causa d'aquest brot, l'home va causar destrosses a la vivenda i al seu vehicle i hauria matat als seus familiars colpejant-los amb un pal d'olivera, posteriorment va encendre un foc i va fer una foguera on va cremar el cos de la que segurament sigui la seva mare, a falta de confirmació d'identitat. L'home no tenia antecedents policials i no existien denúncies prèvies de cap tipus entre ells.

.