Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detingudes vuit persones i alliberades 24 dones en una operació contra la tracta a Mallorca.

Detingudes vuit persones i alliberades 24 dones en una operació contra la tracta a Mallorca.

PALMA, 30 de gener.- Agents de la Policia Nacional han detingut vuit persones i han alliberat 24 dones en el desmantellament d'una organització criminal que, presumptament, les explotava sexualment en diversos municipis de Mallorca, a més de dedicar-se a la venda de droga.

Les dones, d'origen llatinoamericà en la majoria de casos, eren obligades a exercir la prostitució durant 24 hores al dia i sis dies a la setmana, en uns pisos de cites on vivien aclaparades en habitacions de reduïdes dimensions i en condicions insalubres, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat aquest dimarts.

La investigació policial va començar gràcies a la denúncia presentada per una víctima de tràfic de persones que va permetre als agents, després de múltiples recerques, determinar l'existència d'un possible entramat criminal d'origen brasiler, que es dedicava a l'explotació sexual de dones en situació de vulnerabilitat, en pisos de cites de diferents localitats de l'illa.

Els investigadors van poder establir que l'organització criminal captava les víctimes a través d'anuncis publicats a Internet amb els quals atraia dones en situació de necessitat o de gran vulnerabilitat que residien a Espanya o en els seus països d'origen.

L'entramat desenvolupava la seva activitat en quatre pisos ubicats a les localitats d'Inca, Alcúdia i Muro, on les dones eren obligades a exercir la prostitució en condicions abusives, segons la Policia.

Detalladament, treballaven durant les 24 hores del dia amb una única jornada de descans a la setmana, només tenien dret al 50 per cent del diners que obtenien pels serveis sexuals realitzats i eren obligades a formalitzar un suposat contracte de subarrendament d'una habitació per 250 euros setmanals, encara que el que realment llogaven era un llit en una habitació insalubre i de reduïdes dimensions on vivien aclaparades amb altres dones, han afegit des de la Policia.

La xarxa desarticulada publicava els serveis sexuals que oferien les seves víctimes a través de diverses pàgines web de contactes sexuals i les trucades dels potencials clients eren ateses pels mateixos explotadors.

A més de treballar en els pisos regentats per l'organització, les dones estaven obligades a prestar aquests serveis en els domicilis dels clients o en hotels si aquests així ho sol·licitaven, el que es coneix com serveis 'escort'.

Els agents han pogut determinar que l'entramat delinqüencial no només s'enriquia amb la prostitució, sinó que també es dedicava a la venda de substàncies estupefaents, principalment cocaïna, als clients que ho demanaven.

En els sis registres domiciliaris efectuats s'han intervingut 35.800 euros en efectiu, dos vehicles, vuit grams de cocaïna, quatre grams de cocaïna rosa, cinc telèfons mòbils i diversa documentació relacionada amb l'activitat il·legal.

Durant l'operació policial s'ha comptat amb la col·laboració de les ONG Operation Underground Railroad (OUR) i Amar Dragoste.

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic de Persones amb Fins d'Explotació Sexual, per al qual el cos té oberts diversos canals de denúncia anònima.

.