Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detingut un home per xantatjar a una exparella amb publicar uns vídeos d'índole sexual a Palma.

Detingut un home per xantatjar a una exparella amb publicar uns vídeos d'índole sexual a Palma.

PALMA, 17 de setembre.

Agents de la Policia Nacional han detingut un home, de 37 anys d'edat i d'origen equatorià, com a presumpte autor d'un delicte d'extorsió a una dona amb la qual va mantenir una trobada sexual fa 20 anys, prenent imatges de les relacions.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que a la comissaria es va rebre una denúncia en la qual una dona exposava que l'any 2000 va mantenir una relació sentimental amb un noi i aquest va fer unes fotos d'ella nua, gravant a més diversos vídeos mentre practicaven sexe, arribant a descobrir per ella mateixa que ho havia fet sense el seu consentiment i acordant que ell els eliminaria.

L'any 2005, el denunciat es va posar en contacte de nou amb la dona mitjançant una famosa xarxa social i li va comentar que hi havia dos joves que l'estaven xantatjant per poder aconseguir els vídeos i fotos abans esmentats, a la qual la denunciant li va dir que ho denunciés a la Policia, no sabent res més de l'assumpte.

L'any 2020, novament per la xarxa social, l'home es va posar en contacte amb la víctima, comunicant-li en aquesta ocasió que tenia en el seu poder els arxius i li sol·licitava 1.000 euros perquè els eliminés, perquè alhora es van posar en contacte els dos joves que aparentment xantatjaven el denunciat, arribant la víctima a una situació d'ansietat tal que va efectuar el pagament de 200 euros.

En l'any en curs, mitjançant una aplicació de missatgeria instantània d'una famosa App, la dona va rebre diversos missatges en els quals li indicaven que tenien diversos arxius d'índole sexual i si volia que s'eliminessin havia de pagar certa quantitat de diners, a la qual la víctima va denunciar a la Policia tot el que s'ha relatat.

Després de realitzar les indagacions de la investigació, el grup de Delinqüència Econòmica i Ciberdelinqüència (Delictes Tecnològics) va localitzar el propietari del telèfon al qual es fa referència en la denúncia de la víctima, pertanyent a l'home que fa més de 20 anys va prendre les fotos i va gravar els vídeos, mantenint relacions sexuals amb la dona, obtinguts tots ells sense el consentiment de la mateixa.

Després de la identificació i localització, els agents van procedir el passat dimecres a la detenció del presumpte autor de l'extorsió durant aquests anys enrere, i es va comprovar que no tenia els arxius. El detingut va ser posat en llibertat amb càrrecs i es va donar compte de tot a l'Autoritat Judicial.

.