Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern detecta quatre casos d'infraccions greus de pesca il·legal que podrien ascendir a 30.000 euros de multa.

El Govern detecta quatre casos d'infraccions greus de pesca il·legal que podrien ascendir a 30.000 euros de multa.

PALMA, 20 Març.

La Direcció General de Pesca ha registrat, fins ara, quatre casos d'infraccions greus quant a pesca il·legal, que podrien comportar sancions de fins a 30.000 euros.

Així ho ha indicat aquest dimecres en nota de premsa la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, anunciant la posada en marxa d'una campanya de control i inspecció a les xarxes socials per detectar casos de pesca il·legal.

Amb això, es pretén ampliar l'abast de les inspeccions, incloent la vigilància a les xarxes com a part de les responsabilitats habituals dels inspectors de pesca.

"En un context en el qual cada vegada proliferen més imatges i vídeos compartits per pescadors aficionats a les xarxes, hem detectat, lamentablement, que algunes d'aquestes publicacions mostren actituds negligents o activitats il·legals", ha explicat el director general de Pesca, Antoni M. Grau.

En aquest sentit, ha afegit que el fenomen no es limita únicament a l'exposició de comportaments qüestionables, sinó que també s'observa "una tendència preocupant", que és que "els seguidors emulen aquestes pràctiques i adopten conductes irresponsables sense ser conscients de les implicacions que tenen".

Per tot això, i amb la intenció de contrarestar aquesta tendència i prevenir l'escalada d'aquests comportaments, els inspectors de la Direcció General de Pesca han posat en marxa una campanya de control i inspecció específicament orientada a abordar aquesta problemàtica.