La Biblioteca Can Sales obre un espai de llibres en ucraïnès amb el suport de la primera dama d'Ucraïna.

La Biblioteca Can Sales obre un espai de llibres en ucraïnès amb el suport de la primera dama d'Ucraïna.

PALMA, 29 Gen.

La Biblioteca Pública de Palma Can Sales inaugura un espai de llibres en ucraïnès amb el suport de la primera dama d'Ucraïna, Olona Zelenska, i a petició de l'Associació Mallorquina d'Ajuda als Refugiats (AMAR) d'Ucraïna.

El fons de llibres, uns 200 títols, està destinat al préstec per a la comunitat ucraïnesa resident a Mallorca i prové d'una primera adquisició realitzada per la biblioteca i d'una donació del Ministeri de Cultura d'Ucraïna.

Segons ha informat la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport en una nota de premsa, la biblioteca ha rebut una donació d'una prestatgeria amb els colors nacionals d'Ucraïna. Fins a finals de 2023, aquestes prestatgeries estan presents en 45 països del món, dins d'una iniciativa amb el suport de Zelenska.

A Can Sales, el fons de llibres en ucraïnès estarà situat davant del mostrador de préstec de la planta baixa. Es podrà consultar en el catàleg en línia de la biblioteca. Per facilitar-ne la consulta tindrà un expositor virtual propi, amb les imatges de les portades dels llibres.

Els llibres es podràn prendre prestats individualment, tant a la mateixa biblioteca com a través del préstec interbibliotecari, ja que la comunitat ucraïnesa està distribuïda en diferents localitats de l'illa. També s'ha previst préstec col·lectiu per a les diferents associacions de la comunitat.

Per la donació simbòlica de la prestatgeria i la presentació del fons en ucraïnès s'ha organitzat una inauguració amb la presència i intervencions del conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i el cònsol general d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov.

Participaran en l'acte la directora de la biblioteca, la presidenta d'AMAR Ucraïna i el coordinador de projectes de l'associació. També assistiran la directora general de Patrimoni de l'Ajuntament de Palma, Pilar Ribal, la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Antònia Roca, i el director insular de Cultura, Guillem Ginard.

"L'inauguració vol ser un símbol de cooperació amb Ucraïna, però també un acte de suport a la comunitat de refugiats ucraïnesos de la nostra illa, un missatge de solidaritat a través dels llibres i un punt de partida per compartir la cultura ucraïnesa", han apuntat des de la Conselleria.

L'acte tindrà lloc el dimecres 31 de gener a les 17.30 hores a la comicteca de Can Sales.

.

Tags

Categoría

Illes Balears