Notícies Balears.

Notícies Balears.

La campanya de neteja del litoral retira més de 5 tones de residus, principalment plàstics.

La campanya de neteja del litoral retira més de 5 tones de residus, principalment plàstics.

PALMA, 8 Oct.

Les embarcacions de neteja del litoral de la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua han extret al mes de setembre a Balears un total de 5.263 quilos de residus.

Aquesta quantitat es distribueix entre les diferents illes de l'arxipèlag amb una mitjana diària de 188 quilos.

La campanya de neteja, segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, ha estat possible gràcies a la feina ininterrompuda de les barques de platja i litoral. En total, s'han extret 3.869 quilos de residus amb barques de platja i 1.394 quilos amb barques de litoral.

A Mallorca es van retirar 3.295 quilos, a Menorca 1.114 quilos, a Eivissa 588 quilos i a Formentera 265 quilos. El plàstic ha estat el material predominant amb un 50,26%, seguit de la fusta amb un 25,62% i la vegetació morta amb un 12,26%.

Pel que fa a les accions especials, a Mallorca es van retirar trossos de barca, una hamaca i diverses pales. A Menorca es va localitzar un bidó de plàstic i una barca a la deriva. A Eivissa es va intervenir en una dispersió d'oli i combustibles, a més d'extreure diverses branques; mentre que a Formentera es va recuperar un bidó ple d'oli i es va atendre una dispersió d'hidrocarburs.

Pel que fa als avisos rebuts durant setembre, la Conselleria del Mar va atendre un total de cinc. D'aquests, quatre van ser gestionats en col·laboració amb el Servei d'Emergències 112 i Salvament Marítim, i un va ser reportat per institucions i particulars.

Amb aquestes accions, es dóna per finalitzada la campanya de neteja del 2023, que es va iniciar el passat juny i que ha treballat fins al 30 de setembre per mantenir nets els nostres litorals.