Notícies Balears.

Notícies Balears.

Més de cinquantena de persones reivindiquen a Palma el Dia de la Terra Palestina.

Més de cinquantena de persones reivindiquen a Palma el Dia de la Terra Palestina.

PALMA, 30 Març.

Més de mig centenar de persones han sortit aquest dissabte, als carrers de Palma, en una manifestació convocada per Ciutadans per Palestina, per reivindicar el Dia de la Terra Palestina.

En declaracions als mitjans, el portaveu de Ciutadans per Palestina, Frederic Guillem, ha explicat que la manifestació s'ha convocat per "reivindicar el Dia de la Terra" que "comporta que tots els palestins tenen dret al retorn", tot i que "el bloqueig militar d'Israel no permet a la gent tornar a la seva terra".

A més, ha afegit, per reclamar que es reconegui "el dret a l'autodeterminació dels palestins" perquè cal "entendre que la terra de Palestina està ocupada, del riu fins al mar, fins a tot el que es coneix actualment com l'entitat d'Israel".

Ciutadans per Palestina ha reivindicat així la necessitat de "donar suport, ara més que mai", a Palestina, "ja que a Rafah, al sud de Gaza, sembla que començarà una neteja ètnica" i, no obstant això, ha lamentat Guillem, "els partits polítics estan més preocupats pels resultats electorals de les properes eleccions europees que no de seguir lluitant per la llibertat del poble palestí".

En aquest sentit, ha considerat que des de les Illes Balears i Espanya "el que es pot fer" per ajudar al poble palestí "és renunciar absolutament a estar presents a la cadena imperialista de la Unió Europea i l'OTAN".

Per aquest motiu, el portaveu de Ciutadans per Palestina ha deixat clar que estan "totalment en contra" d'una nova base militar de l'OTAN a Menorca, com apuntaven algunes informacions que contemplava el Govern d'Espanya, alguna cosa que ha estat desmentida aquest dissabte pel Ministeri de Defensa.

Cal recordar que el Ministeri de Defensa ha informat que "no existeix cap previsió que el territori balear assumeixi ser base naval de l'organització, més enllà del seu paper actual com a port puntual d'escaleta per a les flotes permanents de l'Aliança".

El portaveu de Ciutadans per Palestina ha considerat que això "tampoc hauria de ser així". "Hem de ser conscients en el món en què vivim, que pràcticament sembla una antecàmera, un assaig d'una futura guerra mundial, i, a veure, si això pot arribar a majors, com s'expliquen un exèrcit a un altre que només estan jugant a fer maniobres militars a Menorca", ha conclòs.

La manifestació amb motiu del Dia de la Terra Palestina ha començat a les 18.00 hores, a la plaça del Tub de Palma, i ha transcorregut per Ramblas, Carrer Unió, plaça Mercat i Passeig del Born, fins arribar a la seu de la Delegació del Govern.

Els assistents, entre els quals s'ha pogut veure a la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, i a la consellera insular de MÉS per Mallorca, Rosa Cursach, han cridat durant la marxa lemes com "Des del riu fins al mar, Palestina llibertat", "Visca la lluita del poble palestí" o "On són les sancions a Israel".

.