Moreix la fundadora i portaveu del col·lectiu Dones de Llevant, Antònia Matamalas Prohens.

Moreix la fundadora i portaveu del col·lectiu Dones de Llevant, Antònia Matamalas Prohens.

PALMA, 23 de gener.

La fundadora i portaveu del col·lectiu Dones de Llevant, Antònia Matamalas Prohens, ha mort aquest dimarts, segons ha informat el col·lectiu a través d'un missatge a la xarxa social X.

Dones de Llevant ha lamentat la mort de la fundadora, que ha estat durant les últimes dues dècades "una lluitadora incansable i referent del feminisme i la igualtat" a Manacor i Mallorca.

Per la seva banda, la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, també ha lamentat la pèrdua de la fundadora de Dones de Llevant. En un missatge a la xarxa social X, Armengol ha destacat "la vida dedicada a millorar les vides de totes les dones" i el seu treball per "construir un món més just i igualitari".

Sobre aquesta defunció, s'ha pronunciat també l'Ajuntament de Manacor, que ha traslladat el condol al col·lectiu per la mort d'una "dona destacada de la societat civil manacorina" i una "figura estimada i respectada".

Des del Consistori han destacat que "ha dedicat la seva vida a la defensa dels drets de les dones", així com que la seva "dedicació i compromís amb el feminisme i la igualtat han deixat una empremta molt profunda en el teixit social de Manacor".

L'alcalde del municipi, Miquel Oliver, ha expressat, en nom de l'Ajuntament, les seves condolençes a la família i a totes les persones que l'envolten. "La seva memòria serà recordada amb estima i respecte", ha conclòs.

Tags

Categoría

Illes Balears