Neutralitza't una banda dedicada al robatori a empreses de transport de mercaderies.

Neutralitza't una banda dedicada al robatori a empreses de transport de mercaderies.

A Palma, els seus membres van obtenir un botí de 10.000 euros durant l'any 2023 i 25.000 euros el 2022.

PALMA, 26 d'agost.

Agents de la Policia Nacional a Palma i Barcelona han detingut quatre membres d'un grup criminal especialitzat en cometre robatoris a furgoletes de repartiment de categoria comercial, com a presumptes autors de la integració en grup criminal i robatoris amb força.

Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, els detinguts, fixats a la ciutat de Barcelona, s'haurien desplaçat a Palma per cometre tres robatoris amb força en vehicles de conegudes empreses de repartiment de mercaderies amb els que haurien obtingut un botí de 10.000 euros.

Els membres del grup van aprofitar els moments en què els repartidors efectuaven alguna de les entregues per procedir a l'obertura de les furgonetes mitjançant un petit forat realitzat al pany de la porta darrere. Les accions, tot i ser dutos a terme durant el horari del matí i a carrers comercials, van passar completament desapercebudes tant per a les víctimes com per a possibles testimonis.

Després de cometre els robatoris, els autors van abandonar l'illa amb destinació Barcelona, motiu pel qual, un cop finalitzada la investigació i identificats els presumptes autors, va ser necessària la col·laboració de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Cap de Catalunya per a la seva localització i detenció.

Es tractava d'un grup criminal especialment actiu que portaria cometen robatoris de idèntiques característiques en diferents ciutats espanyoles almenys des de l'any 2019. De fet, a Palma ja haurien realitzat durant el 2022 diversos robatoris amb el mateix mètode, sostreient en aquella ocasió efectes per valor de 25.000 euros.

La investigació, desenvolupada pel grup judicial de la Comissaria de Centre de la Policia Nacional a Balears, va constatar que aquest grup tenia causes policials i judicials obertes a Alemanya, França, Portugal i Suïssa. En tots aquests països, utilitzant sempre el mateix mètode, haurien comés robatoris de joies i material tecnològic per valor de més d'un milió d'euros.

Tags

Categoría

Illes Balears