Orde en l'extradició al Regne Unit d'un presumpte narcotraficant 'caçat' perquè un col·laborador pagués l'escola de la seva filla.

Orde en l'extradició al Regne Unit d'un presumpte narcotraficant 'caçat' perquè un col·laborador pagués l'escola de la seva filla.

PALMA, 15 de gener.

L'Audiència Nacional ha ordenat l'extradició al Regne Unit d'un home buscada per tràfic de drogues per la justícia britànica, detingut a Eivissa després de ser identificat a través d'una xarxa criminal de comunicacions en fer que un col·laborador pagués la matrícula de l'escola de la seva filla.

L'home, un súbdit britànic amb condemnes prèvies, va ser detingut a Sant Josep de Sa Talaia el passat agost en compliment d'una ordre internacional de cerca per tràfic de cocaïna, i va ingressar en presó provisional, on roman des d'aleshores.

L'home està acusat d'haver participat en la importació de cocaïna al Regne Unit entre març i juny de 2020, a més de blanquejar diners de la droga. Segons la investigació, l'home utilitzaria per això una plataforma de missatgeria xifrada estesa entre les xarxes criminals.

D'aquests missatges es despren que l'home hauria preparat documentació i proporcionat diners per introduir grans quantitats de cocaïna amagades dins de peix, a través d'una empresa tapadora. Els missatges intervinguts revelarien un lloc de responsabilitat dins d'una organització criminal.

Les autoritats britàniques van remetre als tribunals espanyols proves significatives que identificaven a aquest ciutadà com l'usuari darrere dels missatges incriminatòris. A més d'imatges i missatges que concorden amb els moviments del ciutadà, la prova principal ha estat una transacció personal de la matrícula de l'escola de la seva filla.

Suposadament, l'home hauria fet gestions amb un col·laborador d'aquella xarxa de comunicacions perquè aquest pagués la matrícula de l'escola, blanquejant amb això diners que se li devien.

L'home té pendent una altra causa penal a Eivissa per quebrantament de condemna i atemptat contra l'autoritat.

.

Tags

Categoría

Illes Balears