Notícies Balears.

Notícies Balears.

Pacma demana responsabilitats a un conductor que portava gossos de caça en un remolc a Menorca.

Pacma demana responsabilitats a un conductor que portava gossos de caça en un remolc a Menorca.

MENORCA, 21 Des.

El Partit Animalista Pacma ha compartit a les seves xarxes socials un vídeo gravat a Menorca on es pot veure com un vehicle transporta un gran nombre de gossos de caça en una petita gàbia d'arrossegament, i ha demanat responsabilitats al conductor.

"Els animals, que es mostren ansiosos, s'aplasten uns amb altres en l'estret espai", han subratllat des de la formació.

Pacma ha explicat aquest dijous que les imatges van ser preses a Es Mercadal el passat dissabte pel copilot d'un vehicle que circulava per la mateixa via.

El president nacional de Pacma, Javier Luna, ha expressat arran dels esdeveniments que, malgrat la sensibilització social, "la nova llei no cobreix les necessitats contemporànies en matèria de protecció animal i, excloent a aquests gossos, contribueix al seu maltractament amb la sensació d'impunitat de la qual gaudeix el col·lectiu de caçadors".

En aquesta línia, Pacma ha instat la Guàrdia Civil a localitzar el responsable de l'apinyament d'aquests animals i que es dugui a terme la corresponent sanció.

A més, han assegurat que es tracta d'una temeritat, no només per als gossos, sinó per la seguretat viària. "Les normes són per a tots, però qui transporta altres éssers vius té encara més responsabilitat", han sentenciat.