Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens critica la comissió del Congrés sobre mascaretes com a "maquinària del fang": "Hi ha teatralització".

Prohens critica la comissió del Congrés sobre mascaretes com a

MADRID, 18 Abr.

La presidenta de Balears, Margalida Prohens, ha denunciat una "maquinària del fang i teatralització" en la comissió del Congrés sobre compra de material sanitari durant la pandèmia, criticant que se li citara a ella i altres 'barons' del PP i no estiguera cridat a declarar en un primer moment l'exministre José Luis Ábalos.

"El que és curiós i crec que defineix molt bé aquesta comissió és que en un primer moment es demanara la meva compareixença, la d'Ayuso, la de Moreno, López Miras o Rueda i no es demanara la d'Ábalos. Jo crec que els ciutadans el primer que demanen davant un cas tan greu és que no se'ls prengui per idiotes", ha proclamat Prohens en declaracions als periodistes abans de participar en el Fòrum 'Wake Up' organitzat per El Español.

En aquest context, la presidenta 'popular' ha posat el focus en demanar explicacions a l'anterior mandatària autonòmica i actual presidenta del Congrés, Francina Armengol, acusant-la de dir "moltes mentides" sobre la trama Koldo.

"Per què aquestes mascaretes segueixen en un magatzem? Per què es van deixar caducar uns quatre milions d'euros en mascaretes? I per què no es va fer absolutament res per reclamar aquesta devolució? Aleshores jo crec que aquestes són moltes les preguntes que hi ha, moltes les mentides que hem escoltat de la presidenta del Congrés. De fet, ella va negar tot això que s'ha anat demostrant i que a més està en l'auto. Això ho haurà de respondre Armengol", ha dit Prohens.

A més, la presidenta de Balears s'ha pronunciat sobre les paraules del candidat d'EH Bildu, Pello Otxandiano, sobre ETA en les quals demanava perdó a les víctimes d'aquesta banda terrorista per negar-se a qualificar-la com a grup terrorista.

"Ha demanat perdó, però ha seguit sense qualificar el grup terrorista ETA com el que va ser, un grup terrorista. Ha estat un perdó a mitges, jo crec que demostra no només qui és Bildu, que ja ho sabem tots, sinó qui són els socis de Sánchez", ha sostingut Prohens.

I sobre la llei de concòrdia aprovada aquest dimecres a la Comunitat Valenciana, Prohens ha dit que no impulsaran res semblant a la seva regió perquè, segons ha dit, no està contemplat en el seu programa de govern ni en els acords de governabilitat amb Vox.