Notícies Balears.

Notícies Balears.

UGT xifra al 100% el seguiment de la vaga de deixalles a Formentera.

UGT xifra al 100% el seguiment de la vaga de deixalles a Formentera.

FORMENTERA, 29 de març.

La vaga en el servei de recollida de deixalles segueix endavant a Formentera amb un seguiment del 100 per cent, segons UGT, que destaca que els seus efectes es fan notar de manera important tres dies després del seu començament.

Després de anul·lar el jutjat els serveis mínims decretats pel Consell de Formentera per "abusius i desproporcionats", UGT ha explicat en un comunicat que els dos dies de serveis mínims decretats per la Justícia es prestaran el diumenge i el dilluns, a part de la recollida de deixalles a l'hospital que es fa cada dia.

La vaga es va iniciar aquest dimarts a la nit i finalitzarà aquest dilluns, també a la nit.

UGT Serveis Públics ha lamentat "profundament" la situació actual, així com la manca de voluntat política per solucionar la situació.

També ha criticat que aquest divendres al matí s'ha vist a un tècnic de Medi Ambient i a una supervisora de Territori canviant bosses de deixalles als paperers d'una plaça. El sindicat ha compartit un vídeo captant el moment. "Evidentment, són tasques que no són competència seva i que només busquen minimitzar l'impacte de la vaga", han apuntat des de UGT, que adoptarà les mesures oportunes en considerar aquestes accions "il·legals".

UGT ha recordat que el primer dia de vaga van proposar al president del Consell, Llorenç Córdoba, tornar a intentar una mediació al TAMIB de Mallorca, tot i que continuen a l'espera d'una resposta.

"Des de UGT Serveis Públics creiem vergonyosa la situació i demanem responsabilitats polítiques a tots els nivells, així com la intervenció per part del Govern autonòmic, vist que el Consell de Formentera no és capaç de reconèixer la gravetat de la situació ni té voluntat política de buscar una solució", han conclòs.