Notícies Balears.

Notícies Balears.

El futur del sector primari passa per la implicació de tota la societat, destaca Simonet a la Fira del Camp de Menorca.

El futur del sector primari passa per la implicació de tota la societat, destaca Simonet a la Fira del Camp de Menorca.

MENORCA, 16 Març.

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, qui aquest dissabte ha assistit a la inauguració de la Fira del Camp de Menorca, ha assegurat que "el futur del sector primari passa per la implicació de tota la societat".

En una nota de premsa, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha informat que el conseller Joan Simonet ha afirmat aquest dissabte que el futur del sector primari "no és només responsabilitat dels pagesos i de l'Administració, sinó que és necessària la implicació de tota la societat".

Simonet, que ha assistit juntament amb el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i la gerent de l'Irfap, Georgina Brunet, a la inauguració de la Fira del Camp de Menorca, ha volgut assenyalar la importància que es continuïn celebrant fires agrícoles i ramaderes com aquesta que té lloc a Alaior i que és una de les més importants de les Balears.

"Aquest èxit de participació demostra que el sector està viu, que té ganes i il·lusió. Però és important dir que el camp no pot lluitar sol. El seu futur passa per tota la societat". "Els pagesos fan una feina a les seves explotacions que tothom gaudeix, alhora que són responsables de nombrosos beneficis socials i mediambientals dels quals tota la població participa, per això demanem una major implicació. Des de l'Administració faciliten tota una xarxa d'ajudes públiques molt rellevant, però el consumidor ha de ser conscient que, si consumeix producte local està ajudant al camp, quan l'hotelera aposta pel producte local també fa una inversió en els seus clients, perquè tornaran si ven el camp cuidat. Aquesta transversalitat és la que demanem des del Govern, per poder aconseguir, no només la supervivència del sector, sinó la seva rendibilitat", ha subratllat el conseller.

Per la seva part, el president del Consell de Menorca, Aldofo Vilafranca, que també ha estat present en aquesta primera jornada, ha afirmat que "la Fira del Camp demostra que el sector primari forma part de l'ADN de Menorca". "Menorca no s'entendria sense el camp i aquesta Fira és la constatació que, malgrat les seves adversitats dels últims anys, el sector primari de Menorca empeny per mantenir la seva activitat", ha afegit.

L'alcalde d'Alaior, José Luis Benejam ha volgut donar la benvinguda tant als participants com als visitants. "Aquesta fira és un reconeixement a la feina que els nostres pagesos fan a diari", ha dit.

La Fira del Camp de Menorca, que arriba aquest 2024 a les seves 36 edicions, compta amb un extens programa d'activitats i amb la participació de prop de cent expositors i 33 explotacions ramaderes inscrites en el concurs morfològic de Bestiar Boví Frisó, un certamen organitzat per l'Ajuntament d'Alaior i l'Associació Frisona Balear, amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i el Govern que, a través de la Conselleria d'Agricultura, atorga una subvenció d'uns 15.000 euros.

Cal recordar que el concurs morfològic de Bestiar Boví Frisó és un dels grans reclams d'aquesta fira, reparteix 12 premis extraordinaris, com el de la Vaca Gran Campiona i el premi al millor criador. Aquest any, a més, s'incorpora el premi a les vaques que hagin produït més de 80.000 litres de llet amb una qualificació d'excel·lent o més de 100.000 litres amb una qualificació de "molt bona". En total, es reparteixen 7.200 euros entre tots els guardonats. En l'entrega de trofeus i cloenda d'aquest diumenge està prevista l'assistència de la presidenta del Govern, Marga Prohens.

No obstant això, i durant aquest cap de setmana, els 9.000 visitants que l'organització espera rebre, podran veure tot tipus de maquinària agrícola, eines del camp, artesania i una important mostra de productes agroalimentaris, així com actuacions musicals i espectacles eqüestres, entre altres.