La 8a edició del festival EiMa transformarà Maria de la Salut en la capital de la dansa contemporània de Mallorca.

La 8a edició del festival EiMa transformarà Maria de la Salut en la capital de la dansa contemporània de Mallorca.

PALMA, 18 Jul.

El Consell de Mallorca ha presentat la vuitena edició del festival de dansa contemporània EiMa, que se celebrarà a la localitat de Maria de la Salut entre el 21 de juliol i el 4 d'agost, i acollirà diferents espectacles, performances, peces de dansa, teatre documental, música i exposicions.

A la presentació de l'esdeveniment, organitzada a La Misericòrdia, hi han assistit la vicepresidenta primera del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, la directora del festival, Maria Antònia Oliver, i l'activista ecologista i portaveu del GOB, Margalida Ramis.

L'any passat prop de 700 persones van assistir a algun dels actes programats i el Consell espera assolir aquesta mateixa xifra de participació. Roca ha destacat que el públic mallorquí "es trobarà amb propostes crítiques i d'experimentació, que combinaran cultura amb ruralitat".

En aquest sentit, ha assegurat que la institució insular apostarà per "les arts escèniques aquest mandat" i, enguany, el festival compta amb una subvenció de 24.000 euros dins de la línia d'ajuts per al desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional de les associacions.

La directora del festival ha ressaltat l'assistència d'artistes de tota Espanya al festival i ha indicat que l'EiMa va néixer "amb el desig de dialogar entorn a les diferents realitats, vivències i plantejaments sobre la creació emergent".

Per a aquesta edició, el festival comptarà amb artistes emergents de Galícia, País Basc, Andalusia i Mallorca, acompanyades per la creadora xilena Paula Sacur com a mediadora, amb la qual contrastaran, analitzaran i reflexionaran en unes jornades sobre el sector els dies 21 i 22 de juliol.

"Es posarà el focus en l'era de la velocitat, la immediatesa i la productivitat que esquitxa les metodologies i processos creatius. Tanmateix, enmig d'aquesta acceleració, cada vegada són més les artistes emergents que s'endinsen en el món professional des de la seva pròpia creació i perspectiva", ha apuntat el Consell en un comunicat.

A partir del diumenge 23 de juliol es presentaran els treballs de les joves creadores que participen en l'encontre de reflexió. A partir de les 19.00 hores es podrà gaudir de 'Vertebrata', de la gallega Alejandra Balboa; 'Està to impro', de Status Col·lectiu; 'Altrego', de Cía D'Ones; 'Trenta-set i mig', de Mariona Jaume i Maya Triay, i 'Recerca', dels bascos Tripak Colectiboa.

'Pensar i fer des de la ruralitat' és el títol de la jornada professional que se celebrarà el dimecres 2 d'agost, de 10.00 a 18.00 hores a Ca ses Monges. Estarà conduïda per l'esmentada activista Margalida Ramis. A més, a partir de les 19.00 hores, a es Pujolet, començaran els espectacles 'I, Her, Me', de la companyia italiana Atacama; 'Materia bosc i Reminiscència', del xilè Malicho Vaca.

Aquesta edició de l'EiMa es clausurarà el divendres 4 d'agost, a partir de les 19.00 hores, també a es Pujolet, amb l'actuació del català Joan Català que presentarà 'Pelat', una creació d'autor basada en el seu estudi del cos, del moviment i del comportament dels éssers humans. També es podrà gaudir de 'Goosebump', de la companyia mallorquina UnaiUna, un camí d'introspecció lligat al moviment instintiu i sensorial, 'Diàspora', de la xilena Paula Sacur, i 'Oficis oblidats', de Cia Daus, de Mallorca.

En el marc del festival també tindrà lloc l' 'Exposició camuflada', als bars i botigues de Maria de la Salut, que ocuparà el poble amb imatges d'edicions passades.

A més, també es posaran en marxa dos projectes comunitaris guiats per Maria Antònia Oliver amb diversos col·laboradors, com és el cas de 'El so de les lectures', un laboratori intergeneracional sobre el plaer de llegir juntes, i 'Arxiu dels pensaments', sobre el significat del patrimoni en una Mallorca rural totalment transformada i diversa.

Tags

Categoría

Illes Balears