Notícies Balears.

Notícies Balears.

Una jove acusa el seu padrastre d'abusar sexualment d'ella durant anys a Palma.

Una jove acusa el seu padrastre d'abusar sexualment d'ella durant anys a Palma.

PALMA, 5 d'abril.

Una jove ha ratificat aquest divendres, davant un Tribunal de l'Audiència Provincial, que el seu padrastre va abusar d'ella durant anys a Palma, sotmetent-la a tocaments i arribant a fer servir com a pretext que havia de comprovar si seguia sent verge.

El judici s'ha celebrat aquest divendres a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Illes Balears. La Fiscalia demana 12 anys de presó per a l'home, que ha negat rotundament la versió de la seva fillastra. "Aquí la víctima he estat jo", ha sostingut l'home.

La denúncia situa l'inici dels presumptes abusos l'any 2010. La víctima, ja major d'edat, ha ratificat que, després d'arribar a Palma el 2009 el seu padrastre va començar a sotmetre-la a tocaments íntims per sobre de la roba en seure-la sobre les seves cames mentre ella utilitzava l'ordinador: "Es fregava amb mi, em manosejava".

La denunciant ha assegurat que més tard l'home anava al seu dormitori mentre dormia i la tocava, aquesta vegada per sota de la roba. L'episodi més greu hauria tingut lloc a l'adolescència, quan ella va començar a sortir amb un noi; segons la denunciant, el seu padrastre va abusar d'ella amb el pretexto que havia de comprovar si seguia sent verge.

"Quan em vaig adonar, ell tenia el seu membre fora i es estava tocant", ha recordat la denunciant, que després d'això es va allunyar de l'habitació i va fer plans per quedar-se a casa d'una amiga, a qui li va explicar el succeït.

La víctima també ho va comunicar a la seva mare, però segons aquesta, el padrastre va assegurar que havia estat un malentès, i ella li va voler donar "un vot de confiança". "Ell ho va negar tot, va dir que la nena estava intentant cridar l'atenció", ha declarat la progenitora.

No obstant això, a partir d'aquí la dona va començar a advertir "moviments estranys" al seu marit, com certa "obsessió" amb la nena o el fet que l'home es vanagloriés que la menor anés al psicòleg per rebre tractament per un trastorn que li van diagnosticar. La mare de la víctima ho atribueix ara a que el seu marit "tenia por que ella parlés".

La germana petita de la víctima tampoc la va recolzar. "No és que no li donés credibilitat a ella. És que em costava molt acceptar que una persona que m'havia criat com un pare pogués fer-li això a la meva germana. No ho creia capaç, em vaig posar del seu costat", ha aclarit en el judici, expressant que ara considera que l'home la va estar "manipulant".

La víctima ha explicat que no va presentar la denúncia fins al 2021 perquè necessitava "molt temps perquè això sanés", però "va arribar un punt" en el que va entendre "que no sanaria si no posava una denúncia com a tal".

Per la seva banda, l'acusat ha negat de ple la versió de la denunciant: "Està mentint, és totalment mentida", ha declarat, insistint que "mai en la vida" va practicar tocaments a la menor.

De fet, l'home ha indicat que es va assabentar del contingut de la denúncia al 2021, negant la conversa prèvia entre ell i la seva dona per demanar-li explicacions després de revelar la víctima els abusos sent niña.

L'home creu que va inventar la història "per crear conflicte": "La víctima aquí he estat jo". Per explicar la denúncia també ha suggerit problemes psicològics i que la nena li tenia "mani".

El padrastre ha reconegut que va preguntar a la denunciant si estava tenint relacions sexuals perquè estava "preocupat", i li va dir que la portaria a un metge, negant la resta del relat de la víctima sobre els presumptes abusos.

A més de la pena de presó, la Fiscalía demana que s'inhabiliti l'home durant vuit anys per a qualsevol activitat que comporti contacte amb menors; una mesura de llibertat vigilada per deu anys; ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima durant 15 anys; i una indemnització de 15.000 euros pels danys morals.