Notícies Balears.

Notícies Balears.

Una menor denuncia abusos sexuals del seu padrastre a Palma: "Em va dir que estava enamorat de mi però també de la meva mare"

Una menor denuncia abusos sexuals del seu padrastre a Palma:

PALMA, 26 Març.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha celebrat aquest dimarts el judici contra un home acusat d'abusar sexualment durant gairebé deu anys de la filla de la seva parella sentimental, a Palma. La Fiscalia demana cinc anys de presó.

L'home ha negat rotundament els presumptes abusos. Durant el judici s'ha reproduït la declaració de la menor durant la investigació, on va afirmar que la parella de la seva mare l'havia sotmès a tocaments en diverses ocasions entre 2013 i 2021. "Em va dir que estava enamorat de mi, però també de la meva mare", va explicar la menor.

Segons la denunciant, de 15 anys en el moment de prestar aquesta declaració, l'home també li deia que la veia "com a una filla", però "no ho sembla": "Un cop em vaig anar amb ell i un amic seu, i em va donar permís per beure, em vaig passar de la ratlla i vaig beure molt. Jo estava borratxa, en tornar l'vestit me'l va treure ell i em va dir 'quines bones tetes tens'".

La víctima també va acusar l'home d'haver-li agafat la mà per forçar-la a tocar-lo a ell. Segons la denunciant, ella va apartar la mà i es va anar: "Li vaig dir que estava malament, que jo tenia parella i ell estava amb la meva mare i no volia res amb ell. Després em vaig anar de casa, amb les meves amigues, necessitava parlar amb algú".

La víctima va dir inicialment a la seva àvia que li "passaven coses" amb el seu padrastre. Però després li va dir "que s'oblidés del tema" perquè "no estava preparada" per explicar-ho a la seva mare. Pensava que, donat que la seva mare "estava enamorada" del seu presumpte abusador, no li "creuria". Finalment la nena ho va explicar al seu pare biològic, amb qui no tenia gaire contacte, i aquest va posar la denúncia davant la Policia.

D'altra banda, l'home ha negat la versió de la denunciant, afirmant que "mai" la va manosejar ni abusar d'ella i qualificant el seu relat de "teatre". "És una rotunda mentida", ha assegurat. L'home també ha negat que li mostrés pel·lícules pornogràfiques.

Relacionant-ho amb la denúncia, l'acusat ha explicat un episodi on va advertir a la menor que li "prendria el mòbil per sempre" --com a càstig per mal comportament-- i a causa d'això va tenir una confrontació amb el pare biològic de la nena.

A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita una ordre d'allunyament, deu anys d'inhabilitació per a professions que impliquin contacte amb menors i una indemnització de 5.000 euros.